11
Már

A márványhatás legmerészebb újragondolásai

A márvány a leglátványosabb választás a fürdőszobában, amely rendre újabb és újabb innovációkra sarkallja a legnagyobb porcelán burkolatgyártókat.

Ennek a gondolatnak mentén született az olasz  EMIL CEARAMICA Tele di Marmo kollekciója hogy ezt a klasszikus anyagot szokatlan méretekben és designban értelmezze újra a kortárs belsőépítészet számára.

A projekt  a márvány időtlen varázsának modern interpretációja, nem szokványos méretű, dekorációs elemek segítségével megalkotva.

A kollekció öt termékcsaládot vonultat fel, négyféle mintázattal, félig polírozott, illetve magasfényű kivitelben. Moduláris méretei önmagukban, vagy egymással kombinálva is gyönyörű összhatást nyújtanak.

A művészi megjelenésű nagyméretű porcelánlapok a tradícionális márvány erezetet az új technológiáknak köszönhetően változatos formákban és textúrákban jelenítik, meg kiválogatva a kövek legszebb entitásait, úgy mint a calatatta, az onix, a marfil, a kvarc, vagy épp a fosszil.

Az apró pontokból álló, rendezetlen mozaik jellegű, vagy épp habarcsba ágyazott hatású, gyufacsíkos textúrák, melyek mind önmagukban, mind a hagyományos márványmintázattal kombinálva érdekes és izgalmasan újszerű felületeket hoznak létre. Az elért hatás pedig egy modernebb, szokatlanabb és minden eddigitől dinamikusabb felület.

Ezekkel a megoldásokkal megmarad a márvány klasszikus, monumentáli jellegű esztétikuma, ugyanakkor  a tervezőnek tucatnyi  megoldást kínáló alternatíváknak  köszönhetően –  méretek, színek és dekorációk –  a Tele di Marmo kollekció a modern, kortárs építészet személyre, és közintézményekre szabott belsőépítészeti projektjeihez is kiváló választást nyújt.

További részletes információ az EMIL CERAMICA burkolatokról, a magyarországi forgalmazó, a GOLDENGRES-DADO BT elérhetőségein.