05
Már

Ligne Roset – IMM Cologne 2019 trendek és újdonság

A francia LIGNE ROSET a 2019-es kölni IMM Cologne kiállításon több tároló, illetve pocrendszer designt is bemutatott, köztük Christian Werner, Mauro Lipparini, valamint a Pagnon & Pelhaître újdonságait.

EVERYWHERE – Cristian Werner

Egy igazán könnyed, légies megjelenésű aszimmetrikus polcrendszer, melyet a designer zárt tárolóegységgel is kombinált. Az alap formaterv a geometrikus egyenesek szabályszerűségével játszik, az egyes szinteket különböző magasságban, de mégis harmónikusan építve egymásra – ami tervezői szemlélet, a szabálytalanság és az arányosság harmóniája, egyébként is jellemző Christian Werner darabjaira.

Az Ewerywhere hátsó paneljei, illetve az arra felfűzött polcok egy bronzszínű vertikális vezetőszár mentén kapcsolódnak, melyek a zárt egység fogantyúin gyönyörűen ismétlnek. A sötét dió hátpanelek és polcok színe erős ellentétben áll a függőleges szárak fényes bronz lakkozásával, a ami egyfajta férfias karakterizmust is ad a bútornak.

A sötét dió szín mellett idén három tovbbi 3 új lakkszín is megjelent, a moutarde, noir és brique, de úgy tűnik, hogy az alapok, ha színeikben bővültek is, minden esetben megtartották sötét tónusaikat. Ez a játék a színekkel és a felületekkel vizuálisan kiemeli a csomópontokat ami még inkább hangsúlyozza a polcok és a zárt szekrény különböző mélységét.

A moduláris design a letisztult, minimalista trend mentén haladva számos impozáns variációt kínál: falon “lebegtetve” vagy talajszintre állítva, önmagában, illetve szekrényekkel kombinálva egyaránt.

CANALETTO – Mauro Lipparini

A Canaletto moduláris jellegű, zárt és nyitott elemeivel  új távlatokat nyit a kortárs enteriőr tervezésben.

A nyitott és zárt modulok szakaszossága, valamint a függőleges variánsok kombinációi biztosítják a rendszer dinamizmusát. A design mind a horizontális, mind mind a vertikális egységekben a fényes fehér, illetve a selymes caneletto dió játékára épül.

Tudomásul veszi, hogy a dió  által megtestesített részletek tökéletesen reflektálnak a modern moduláris rendszer követelményeire, amelyek a polcok és szekrények variációival profi megoldásokat kínálnak a hi-fi, a könyvek a dekorációs tárgyak, illetve szekrényben, fiókokban tárolandó egyéb apróságok számára. A végeredmény pedig  egy vitathatatlanul eredeti stílus, erős identitással.

A polcrendszer 2 vagy 3 opcionálisan megvilágított függőleges /előre meghatározott/ elválasztásokkal tagolt rendszer. A becsatlakozó zárt egységek különlegességét a kettős ajtók szokatlan designja adja, mégpedig, hogy csak egyetlen fogantyúval rendelkeznek, ami az előlap jobb oldalán található. Ez a vizuális könnyedség, az arányok és a ritmus,  nagyban meghatározzák a Canneletto minimalista, luxus high-end megjelenését és a bútorrendszer egyedülálló szellemiségét. Ezáltal  a kompozíció nem egy megszokott puzzle design, hanem egy harmonikus nyugalmat árasztó esztétikai élmény lesz.

BOOK&LOOK – Pagnon & Pelhaître

A könyv új, exklúzív helye a térben… Ezekkel az új szekrényekkel olyan módon tagolható a könyvespolc, mintha egymás mellé sorakoztatott ládákban helyeznénk el a személyes tárgyainkat, illetve könyveinket. A BOOK&LOOK 2, 3, 4 vagy 6 ajtó, valamint 1 és 2 nyitott  egység kombinációiból állhat.

Az 5 standard színben létező zárt szekrényeket /ládákat/ helyezhetjük egymás mellé, vagy egymás felé, kombinálva  további, 17 egyedi lakk színben is rendelhető ledvilágított üvegpolcos szekrénnyel.

A mellé csatlakozó, 12 speciális színben létező könyvespolc szerves egységként él együtt a zárt(abb) résszel. Tökéletes sorolhatósága mind vízszintes, mind függőleges elrendezésben professzionális tervezésre utal. Annak érdekében, hogy szinte teljes szabadságot biztosítsanak a térrrendezésben a Book & Look termékcsalád nagyjából végtelen lehetőségekkel bír, melyenek megjelenése minden esetben egyszerűen igazítható az adott enteriőr méreteihez, igényeihez.

További részletes információ az új bútorokról, a LIGNE ROSET BUDAPEST  bemutatótermében, sok más idei újdonság társaságában.