20
feb

AVA CERAMICA – gresporcelán homlokzatok

A gresporcelánok a kortárs építészet minimál, kubus  trendjeihez igazodva, megjelentek az épületek homlokzatain is, mint változatos küllemű, innovatív homlokzatburkoló anyagok. A szerelt  és átszellőztetett porcelán homlokzat burkolatokkal az épület teljes egészén, enteriőr és exteriőr könyezetében egységes megjelenés alakítható ki.

A porcelán homlokzatburkolatok a magas hőmérsékleten történő gyártás eredményeként kiemelkedő szilárdsággal rendelkeznek, vízfelvevő képességük pedig nem hogy csekély, de a nullával egyenlő.

Ennek a két tulajdonságnak köszönhetően felületükön nem tud megtapadni szennyeződés, a fagy nem tud bennük kárt tenni, nem mohosodnak, nem foltosodnak, vagy fakulnak az évek során.

Mindössze 6, illetve 10 mm-es vastágságuknak köszönhetően kis önsúllyal rendelkeznek, rakhatók ragasztással és átszellőztetett, alumínium vázrendszerben egyaránt.

Igény esetén a a burkolatok hátoldala üvegszálerősítést is kaphat, így egy baleset esetén nem zuhanhat darabjaiban a kertbe vagy az utcára. Design tekintetében az egyedi idények döntenek, de általánosságban elmondható, homlokzaton a csillogás miatt általában a matt felületű burkolatok az ideális választás.

Az AVA CERAMICA bármely méretű, akár a legnagyobb  3200 x 1600 mm-es burkolatai is alkalmas homlokzat burkolásra, azonban a méret kiválasztáskor figyelembe kell venni a az épülett adottságait, a dilatációt, illetve a fogadórendszert. Vagyis nem mindegy, hogy az épülett pl. mennyi hő- és fényterhelést kap, amik mind befolyásolják majd a döntést.

A gresporcelán homlokzatok további  előnye a rendkívüli gyorsaság, valamint az a tény hogy régi épületetek is egyszerűen és hatékonyan újíthatók fel alkalmazásukkal.

További részletes információ, a LA FABBRICA / AVA burkolatairól, magyarországi  forgalmazók, a: http://www.mediterrankeramia.hu/  és http://www.csempepont.hu/  elérhetőségein.