11
Sze

GRANGE Côté Design – a nagy játékos

A francia GRANGE  Côté Design multifunkcionális kisbútor kollekciójának minden egyes darabja saját történettel rendelkezik, melyben  a páratlan kreativitás találkozik a tradicionális francia sílusjegyekkel és a mai kortárs design leegyszerűsített, tisztult formavilágával.

Ez a csakis kisbútorokból álló intelligens minigyűjtemény, a modularitás jegyében született. Megjelenésükben izgalmasan vegyülnek a bútorokkal szemben támasztott  helytakarékos, elegáns és többfunkciós elvárások. Emellett a Côté Design színekkel és formákkal történő határtalan játékosságával szabadon, korlátok nélkül  integrálódik az enteriőrbe.

Côté Design – Console

Meglepetés és alakíthatóság – ez  a két fogalom, ami fémjelzi ezeket a bútorokat. Létüket kortárs vonásaik ellenére is érzelmes otthonosság lengi körbe.

Kicsit olyanok, mint a nagymama régi bonbon doboza, ahol a kíváncsi kutakodás közepette örömmel fedezed fel, hogy az első emelet után van egy rejtett alsó bonbon sor is…

A Coté Design bútorai között, olyan játékos megoldásokat találni, melyek a bútor rejtett funkcióit könnyedén elérhetővé teszik, a bútorokat egy mozdulattal át lehet alakítani, használhatóságuk kibővül, vagy kiegészül valamivel amitől a bútor funkciója az adott térhez vagy élethelyzethez módosul. A bútorok improvizálása és praktikussága attól lesz még szembetűnőbb, hogy a felületek, színek végtelen párosítása és kombinációja a lehető legtöbbet hozza ki a bútor egyediségéből.

COTE DESIGN “A L’IMPROVISTE” TABLE

Egy mozdulattal lesz konzolasztalból iróasztal, dohányzóasztalból étkező asztal.

Minden mozgatható, kihúzható, átalakítható ebben a kollekcióban.  Fémből készült, speciális X lábainak köszönhetően az alacsony dohányzóasztal felemelhető és akár étkezőasztalként is használható, aminek felsőlapja igény szerint oldalra szárnyasan kinyitható, ezáltal bővíthető is.

COTE DESIGN CONSOLE

A lépcsősen egymásba ragasztott fiókos és ajtós éjjeliszekrénykék modernsége emlékeztet a klasszikus kínai  Tansu tároló bútorok funkcionalitására, ebben formájukban azonban már mint újragondolt konzolasztalok jelennek meg a terekben.

COTE DESIGN DOMINO CONSOLE TABLE

A fiókok egymás tetejére való helyezése,  vagy oldalirányú eltolása a klasszikus fajátékok, a jenga és a domino toronyépítő elvére épül.

Az egyensúly egyszerű és nagyszerű megteremtését az azonos formák és ismétlődő elemek egymásra építésével érték el. A bútor úgy lett precízen megtervezve, hogy az egyensúly akkor is fennmarad, ha a felső asztallapot oldalirányba kihúzzuk, hogy mellé lehessen ülni. A színek természetesen ebben a gyűjteményben is, mind a fiókok, mind az íróasztalként is szolgáló fedlap esetén is széles kínálatból választhatók.

COTE DESIGN DOMINO DRESSER  & DOMINO CHEST OF DRAWERS

A klasszikus hét fiókos semainier kortárs változata, amiben anno a hét minden napjára külön – külön fiókokban voltak tárolhatók a ruhaneműk.

A manapság a nemcsak ruhaneműk, hanem bármilyen apró tárgyak tárolására is alkalmas tárolóbútornak létezik egy kistestvére, egy 5 fiókos változata is, ami kompakt méretének és vidám színeinek köszönhetően a nappalik mellett az előszobák és gyerekszobák kedvelt bútoraivá is előlépett.

COTE DESIGN DOMINO TV CABINET

COTE DESIGN DOMINO COFFEE TABLE

Ezek a kisbútorok nagyon jól mutatnak, a Grange jellegzetes csíkozott frontfelületeivel is, melyek csak a Coté Design és a Jacob egyedi bútorainál érhetők el. A csíkozott design ötféle színárnyalatban és felületben létezik és olyan megmunkálással készül, ami a ma is divatos hordalékfa jellegét emeli ki ezeknek a kézzel karcolt és öregített fa felületnek.

További részletes információ a francia Grange bútorokról a magyarországi forgalmazó, a GRANGE HUNGARY elérhetőségein.

Côté Design – Domino Chair

Côté Design – Domino Chair

Côté Design Extending Cofee Table