14
aug

1904 – az első GRANGE bútor kollekció

Egy dátum, amikor az első kollekció született és egy dátum ami még abban az évben a Ház védjegye is lett.

Joseph Grange, 1904 ben három fiával indította családi vállalkozását. Első megrendeléseik parókiákba gyártott “amerikai stílusú” -nak mondott zsalus, zárható íróasztalok voltak, melyeket a mai internetes megrendelésekhez hasonlóan, postán jutattak el vásárlóikhoz. A vállalkozás sikere a precízitás, merészség és kitartás hármasságára támaszkodott már akkor is.

Az első immáron valódi kollekció, a gyár nevében is szereplő, 1904 kollekció volt. Ebben a gyűjteményben találhatók azok a bútorok, melyek a Grange alapítása óta, azaz több, mint 100 éve vannak gyártásban.

Egy lakás/otthon  berendezése stílusok, színek, formák szimfóniája, melyben egy-egy bútor hangjegy, egy kollekció pedig a dallam melyet több egyedi bútor szólaltat meg.

Az 1904 tartalmazza a GRANGE enigmatikus bútor típusait, azokat a bútorokat, melyek nélkülözhetetlenek egy otthon berendezésénél, ráadásul mind máig gyártásban maradtak.

Az 1904 stílusa a patinás, tiszta, természetes, funkcionális úgynevezett “műhely” vagy mai nevén indusztriális stílus, ami minden részletében  hordozza a kor iparosításának emlékét. A nyers fém lábak és a nemesen egyszerűen tartott fafelületek házasításából olyan bútorok születtek, melyek nemcsak megjelenésükben kifinomultak, hanem időtlen designt is képviselnek mind a mai napig.

A kizárólag hagyományos, kézműves technikával született GRANGE 1904 -es sorozata egy csipetnyi történelem egyedi darabokban elmesélve, melyek így különlegessé válnak a gyűjtők számára.

A kollekció varázsa az egyszerű, de funkcionális designban rejlik. Minden egyes darabja tömör tölgyből készül, ami az erő, a hatalom és fenség képviselője, a gazdagság, életerő és öröklét szimboluma.

A tölgy számos kultúrában szent hely, az istenek lakhelye – lombja az Ég kapuja, amelyen keresztül az istenek az emberekhez jutnak el. Zeusznak pl szárnyas tölgyfája volt, magához vonzza a villámokat, sőt, egyes írások szerint Krisztus keresztje is tölgyből készült.

Az 1904 kollekcióban a nemes tölgy mellett hasonló súllyal jelenik meg az ipari fém is, mely az akkori  ipari kohók és gépgyártó sorok nélkülözhetetlen alapanyaga volt.  A kollekció bútorai között étkező asztalt – akár bővíthető formában is – télikert asztalt, könyves szekrényt, kis és nagy méretű 4 és 6 ajtós kabinett szekrényt, illetve komódot találunk.

További részletes információ a francia Grange bútorokról a magyarországi forgalmazó, a GRANGE HUNGARY elérhetőségein.

1904 ÉTKEZŐASZTAL

Jellegzetes fém lábai az akkori hidak pilonjait idézik, a hasonlóság pedig akkora, hogy szinte lehetetlen nem észrevenni azokat.

6 és 8  személyes változatban 200 és 240 centiméteres hosszúságban készül, nemes fémek és értékes faanyagok ötvözetéből, ódon patinával idézve a múlt ipari világát. Asztallapja fehérre koptatott natúr és sötétre pácolt kivitelben is kapható, lábai pedig eredeti fém színű vagy feketére festett változatokból választhatók.

1904 ÜVEGES SZEKRÉNY – VITRIN, KÖNYVSZEKRÉNY

Zárt alsórészre ültetett polcos szekrény, teliüveges tolóajtókkal, melynek hátsó felületét a gyár igény szerint festi, vagy tapétázza. Frontjai is számos színváltozatban készülhetnek, így a lehető legszebben tud igazodni az adott enteriőr színvilágához.

1904 KABINET SZEKRÉNY

4 és 6 ajtós változatban készülnek, selyemfényű és antikolt festésű tölgyfából, tucatnyi pasztell és karakteres árnyalatban. Valójában ezek  szolgálnak az üveges szekrények alsó részéül, de természetesen önállóan, különböző hosszúságú, alacsony komódként is használhatók. A változatos színválaszték mellett arról is dönthetünk, hogy teljesen egyszínű, vagy frontján és fedőlapján eltérő színvilágú variánst rendeljünk.

1904 KOMÓD

Fiókokkal kombinált klasszikus komód, ami felületi kezelésől függően, rusztikus, romantikus, de akár kortárs jelleggel is bírhat.

1904 CONSERVATORY ASZTAL

8 személyessé bővíthető, modern klasszikus megjelenésű tölgy és alumínium kombinációjú asztal, egyedileg választható festett, pácolt színekben.