01
aug

PORCELAINGRES burkolat újdonság a 2018 -as Cersaie -on

A közelgő 2018-as  CERSAIE kiállításon kerül bemutatásra az olasz PORCELAINGRES burkolat újdonsága, a COLOUR STUDIO kollekció.

A gyűjtemény filozófiája az év lakberendezési trendjeivel harmonizáló  nyolc finoman elmosódott árnyalatra épül melyben a hideg és a meleg színek egyedül álló hangulatai egyaránt jelen vannak.

A telítetlen, alapjaiban  neutrális árnyalatok különlegességét a természetes fényben is finoman csillogó felületük és a több, mint féltucatnyi változatos formájú keratív dekorlapok adják.

A Color Studio négy különböző alaplap formátumban,120×60, 60×60, 30×30 és 100×100 centiméteres méretekben készül, ezeket egészítik ki a különleges mozaikos, szalagos és geometrikus formájú dekorelemek, mint például a háromszög, gyémánt, trapéz és romboid formák.

Az új Color Studio árnyalatai, fehértől a homok és barna árnyalatokon át az acélkékig terjednek és akár a kollekción belül maradva, akár a Porcelaingres más kollekcióival kombinálva rendkívül hatásos megjelenést nyújtanak.

A Color Studio sokoldalúságának és modularitásának prezentálására a cég együttműködött Hermann August Weizeneggerrel, a Design-Mai egyik alapító tagjával. Ennek kapcsán a német tervező értékes könnyű fémekből – rézből, alumíniumból – díszítő részleteket álmodott meg a kollekcióhoz így a porcelán lapok már nem egyszerű burkolatként, hanem a dekorációs elemekkel együtt élő,  egyedülálló hátterekként vannak jelen a térben.

A matt porcelán kőburkolatok közé Weizenegger lineáris díszítéseket tervezett a vékony fém rudakból, vízszintes és függőleges formába rendezve azokat a porcelánlapok közt, így érve el a sokak által kedvelt Art Deco légkör finomérintését…

A Porcelaingres ezzel a kollekcióval először nyitott ajtót a természet elemei által inspirált puha föld árnyalatok irányába, amelyek mindenféle kényszer és kompromisszum nélkül, tökéletesen illeszkednek egymáshoz.

Azonban van itt még valami… A különböző geometrikus formájú deskorelemekben rejlő  kreativitás szinte kimeríthetetlen lehetősége – formában színben egyaránt.

Tonre in tone, vagy full color kombinálva az elemeket a Vasarely, vagy marokkói cementlap design számos variációit alakíthatjuk ki, abszolut egyedülálló, és maximalista módon.

További részletes információ PORCELEINGRES burkolatokról a magyarországi forgalmazó, a GOLDENGRES-DADO BT elérhetőségein.