04
Júl

Kis lakások kompakt design bútorai…

A lakás, köztük a nappali  berendezése minden esetben kellő körültekintést kíván, hiszen sok időt töltünk itt és ha mi jól érezzük magunkat, akkor valószínűleg a vendégeink is kellemesen élik meg a nálunk töltött időt. Fontos, hogy maximálisa szolgálja elvárásainkat és kényelmünket, ugyanakkor a látványával is maradéktalanul elégedettek legyünk.

Sokan szeretik a modern, letisztult bútorokat, ugyanakkor nagyon sokan abban a tévhitben élnek, hogy a design bútorok csakis a nagyobb terekben tudnak igazán érvényesülni. Nos ez egyáltalán nincs így. Számos kisebb léptékű, kompakt design bútor létezik amivel gyönyörűen rendezhetők a kisebb, akár, 40-50 négyzetméteres otthonok is, ráadásul.

Egy kis lakásban különösen fontos a funkcionalitások szem előtt tartása, a megfelelő bútorok kiválasztása. Milyen tevékenységet folytatunk a nappaliban, mennyi időt töltünk itt?  Inkább tévézünk, vagy olvasni szeretünk?   Dolgozunk-e a nappaliban, netán itt kell leülnünk az étkezésekhez is?

Szerencsére ma már az ülőbútoroknak, székeknek, foteleknek, lerakó-, és, íróasztaloknak egyaránt léteznek kompakt változatai, amik tökéletesen illeszkednek a kis enteriőrökhöz. Ráadásul a  LIGNE ROSET kínálatában mindezeknek léteznek puhább és markánsabb színű, nőiesebb és férfiasabb megjelenésű változatai is, amik ég inkább megkönnyíti mi több,  élvezetessé teszik a tervezést.

Marie Christine Dormer 83 x 76 x 81 cm-es AMÉDÉE foteljei változatos színekben, bőr és szövet kárpitozással készülnek.

A bútorok csak azért mert kevés hely áll rendelkezésre, sose álljanak önmagukban. A kanapék, fotelek mellé helyezzünk kisebb lerakóasztalkákat, amik egyrészt praktikusak, másrészt egzaktabbá teszik az összképet.

A mindössze 45 cm magas és 33 cm átmérőjű BOTTLE asztalt Jacques Ducru tervezte a Ligne Roset számára. Az egzotikus mangófából készült fekete, selyemszatén fényű asztalka egy kanapé mellett akár önmagában, akár párban is jól mutat, hiszen méretei gond nélkül megengedik. Azonban nem muszáj két egyforma asztal mellett döntenünk, párként választhatjuk a GEOMETRY-t is, ami ennek a lerakóasztalkának  a szögletesebb formájú testvére…

Geometry

Egy hölgynek, mindig kicsivel több pakoló helyre van szüksége… Egy gondolattal nagyobb átmérőjű asztal már nem csak egy könyv, vagy magazin, de egy csésze tea elhelyezéséhez is elegendő helyet biztosít, anélkül, hogy nagyobb részt kanyarítana li az enteriőrből.

Katerina Sokolova Oxidation asztalkájának különlegességét a speciális technológiának, illetve az oxidatív folyamatoknak köszönhetően, az asztallapokon keletkezett minták minden esetben kiszámíthatatlan, randomszerű rajzolata adja, vagyis minden asztal egyedi, nem hogy egyforma, de még két hasonló sincs közöttük.

A COVER kanapé kisebbik variánsa 180 centiméteres hosszúságban kapható, ami még mindig bőven kényelmes két ember számára, színei pedig a nagy testvérhez hasonlóan több tucatnyi pasztell és telt árnyalatból választhatók.

Bármennyire kicsi a hely, a nappaliban fotelre mindig szükség van: egyre, vagy  kettőre, lábtartóval, vagy nélküle… A LIGNE ROSET kínálatában szebbnél szebb design darabok közül lehet válogatni, nőies és férfias hangulatban, változatos színekben, formákban és méretekben egyaránt.

Eric Jourdan fotel újraértelmezése a RIGA, több szempontból is átírja a az egyik legismertebb ülőbútor, a fülesfotel fogalmát. Megjelenése mozgalmas, könnyed lett, finoman játszik anyagokkal, színekkel, él a modern technológiák nyújtotta lehetőségekkel  – egyszóval minden részletében a modern design világába emelte a polgári luxus  jellegzetes darabját.

Eric Jourdan gyönyörű darabja az OCURA, irigylésre méltó profizmussal kelti életre a klasszikus fotelek tradicionális formavilágát, a kortárs design funkcionalitásig letisztított szellemiségének jegyében.

Az OKURA még tovább gondolva, immáron a magas fejtámasz nélkül…

Amikor nem vagyunk túlságosan elkényeztetve a négyzetméterekkel, akkor rendre a nappali területén belül kell megoldanunk az étkező-, illetve nem egyszer a dolgozó sarok kialakítását is. Na ilyenkor van igazán szükség jó szemre, az arányokat tökéletes megválasztására. Nem mindegy az étkezőasztal milyensége és a székek mérete. Kis lakásba nem túl szerencsés – sőt nem is biztos, hogy elfér – néhány terjedelmes karfás étkező szék, viszont széles kínálatból válogathatunk a kecses étkezőszékek akár filigrán karfás változatai közt, otthonunk stílusához és színeihez igazítva azokat.

További részletes információ a LIGNE ROSET BUDAPEST elérhetőségein.

Peter Maly BENDCHAIR székei a különböző lábvariációknak és a karfás változataik mindössze 58 cm szélességének köszönhetően, a legkisebb, akár csupán kétszemélyes étkezősarkoknak is ideális darabjai.

Bendchair

A BLENDCHAIR tucatnyi színben hordozza nőies és férfias karakterjegyeket, csak ki kell választanunk a személyiségünket leginkább tükröző és nappalinkba / étkezőnkbe leginkább illő darabokat.

91 cm hosszú Pierre Paulin kecses íróasztala az URSULINE, ami kétféle színváltozatban kapható. Egyik teljes egészében hófehérre festett , a másik íróasztal része natúr színű fából, lábai pedig feketére festett fémből készülnek