18
jún

GRANGE bútor, nem franciás – igazi francia…

Először is nézzük meg mitől is lesz egy bútor, egy enteriőr francia és nemcsak franciás. Sokan ha francia stílusra gondolnak akkor legtöbbször a provence-i vidéki kastélyok játékosan kedélyes és rusztikusan elegáns belső tereit látják maguk előtt.

Pedig a francia burzsoázia városi, Párizs eleganciája éppúgy hordoz sajátságos elemeket, mint világhírű társai, amitől egy ilyen nappali vagy hálószoba tagadhatatlanul francia lesz.

A GRANGE kínálatával mindez nemcsak megidézhető hanem meg is valósítható az otthonokban.

GRANGE enteriőr: Bergére Louis XVI fotelek, ottomán, kanapé, egyedi falitükör és egyedi tapétázott paraván

STÍLUS ÉS PALETTA

A francia kifinomultság ismérve az a biztos kezű merészség, mellyel klasszikus stÍlusok keverednek modern, meghökkentő, de mindig esztétikus kiegészítőkkel. Az összpontosítás a teljes harmónia megteremtése felé irányul, a francia terek nem akarnak polgárpukkasztóan hatni, a francia egyediség a részletekben rejlik, nem hivalkodó, és mindig tisztelettel fordul a régi korok hagyományához.

Gyakran válik egy-egy bolhapiaci műtárgy, festmény, vagy családi örökség a tér központi szervezőelemévé, olyan mintha az egész enteriőr ehhez az egy tárgyhoz, bútordarabhoz, alkalmazkodva állna kulisszát.

A francia enteriőrben mindig találni egy-egy ilyen szemet/tekintetet odavonzó elemet, miközben a tér többi bútordarabja és kiegészítői  szemérmesen, ám annál öntudatosabban maradnak a háttérben. Az “értékes” kiemelése azáltal válik kifinomulttá, hogy minden további tárgy is e kiemelést szolgálja. A francia enteriőrben minden egyes bútor főszereplő, egységesen, alárendeltség nélkül szolgálja a teljesség eleganciáját.

Kortárs francia enteriőr

Első fotó: GRANGE Bergére Polin karosszék, natúr lenvászon szövettel

Második fotó: GRANGE  Medaillon komód és vitrin kerek asztal, és Medaillon kerek támlás székek

ALUL DÍSZÍTETTSÉG

A francia szalonok falai legtöbbször egy színnel festettek és “csupaszon” maradnak, ritka a mai szemnek trendinek számító tapétázás, anyaghasználati túlkapás, képkeretekkel való túlzsúfoltság. A polgári falak díszei a stukkók, bordűrök és kazetták általi geometriai tagoltság, az ajtók, ablakok önmagukban is szépek, nem indokolnak további dekorációt.

A francia miliő minimalizmusa nem a bútorok egyszerűségében, hanem a falak és nyílászárók letisztultságában nyilatkozik meg. A GRANGE bútorok szépsége legtöbbször az ilyen hátterek visszafogottságában mutatkozik meg leginkább.

A francia szalonokban a függönyözés , a textilek használata is ehhez az egyszerűséghez igazodik, többnyire anyagukban mintásak, egyszínűek, nyersek és természetes anyagokból készülnek.

Második fotó: GRANGE Hermitage  Bibus tálaló vitrin

TÜKÖR

A francia belső terek fontos kelléke a teret megduplázó nagy méretű, olykor teljes falkazettát betakaró keretezett fali tükör. A GRANGE kínálatában minden stílusban találni a bútorokhoz illő tükröket is.

Első fotó: GRANGE Medaillon tükör és komód

SZŐNYEG

A legtöbb francia otthonban a szoba központi eleme a nagyméretű, ülő bútorok alá befutó gyapjúszőnyeg ami elengedhetetlen kelléke a francia polgári szobáknak  A fehér, vagy natúr színben tartott falakat tökéletesen kompenzálja a legtöbbször faburkolatra, parkettára lerakott enyhén mintás szőnyeg. A kárpit,  együtt a stílusosan kevert klasszikus bútorokkal adja a francia lakások egyedi báját, otthonosságát, melegségét. A GRANGE Hungary kizárólagosan forgalmazza a BOUGAINVILLE nepáli kézi szövésű gyapjú és selyemszálas szőnyegeit is, melyekkel a francia elegancia, itthonról is elérhető.

További részletes információ a Grange és a Bougainville ternékekről, a magyarországi forgalmazó, a GRANGE HUNGARY elérhetőségein.

BOUGAINVILLE szőnyegek

BOUGAINVILLE szőnyeg

Első fotó: GRANGE Procope fotel és Rive  Gauche Pantheon asztal

Kortárs francia hálószoba

GRANGE hálószoba: Rive Gauche Balzac ágy