05
jún

Színek a kerti bútor trendben

A lakás/háztulajdonosok és designerek által használt kültéri anyagok kínálata és variációik látványosan  fellendültek, amióta a jó minőségű kültéri bútorok fókuszba kerültek.

Dedon – Brix

Royal Botania – Lazy

A színek tekintetében továbbra is nagyon népszerű a szürke és a hasonló visszafogott tónusok alkalmazása, ami egyfajta letisztultságot kölcsönözve a kültéri környezetnek.

Gloster – Bepal

Palma napernyő

A natúr szürke egy lágy hatású szín, miközben rendkívül sokoldalú, hiszen kivétel nélkül szinte bármilyen színnel könnyedén együttműködik.

Gloster – Gird

A felhasznált egyéb színektől, anyagoktól és kiegészítőktől függően számos hatást tud kelteni: lehet letisztult és elegáns, lágyan telt, vagy csak simán trendi és modern.  A ragyogó világos szürkétől a fémes-ezüstösön át a pazar antracitig szinte bármi lehetséges, nagyon eltérő árnyalatok születhetnek, függően attól, milyen színnel keveredik a szürke. Ilyenek lehetnek a katonai szürke, mely egy csepp zöld árnyalatot tartalmas, a galamb szürke, a maga egy csepp kék árnyalatával, vagy a cementszürke, melybe egy érintésnyi sárga kerül – csak párat kiemelve a legjellegzetesebbek közül.

Tribu – Tosca

Tribu – Vis

Kiegészítő színek terén úgy tűnik, hogy egyre bátrabban választunk, egyre több élénk színt használunk és egyre nagyobb teret kap kültéren is a legfrissebb textil design.

Az idei év legfrissebb trendszíne a majd’ két évvel ezelőtt a figyelem középpontjába kerülő szilvakék sötét árnyalata, az „új fekete”, ami végül nagyobb hatást kiváltva mostanra érkezett meg a nappaliba és a Pantone „Ultra-Violet” fantázianevet kapta.

Remekül passzol kültéren a fa melegséget árasztó barna színéhez. A piros és vörös leginkább hangsúlyozásra használatos, mind a fával, mind az ultraviolával együtt életet lehelnek a bútorvilágba.

További részletes információ: TECTONA GRANDIS KERTBERENDEZÉS

Manutti – Kumo

Dedon

Kettal – Bitta