21
máj

Sunsquare napvitorla – árnyékolástechnika egyedülálló minőségben

A Tectona Grandis Kertberendezés a szűk száz fős Sunsquare család friss tagjaként képviseli 2017-től hazánkban az osztrák gyártó prémium napvitorláit. A Sunsquare minőséget, technológiát és innovatív megoldásokat kínál az árnyékolástechnika terén.

SUNSQUARE napvitorla

Manapság már egy komfortos kert elképzelhetetlen jól megtervezett árnyékolás nélkül. A napvitorla hazánkban még újdonságnak számít, pedig ez a látványos és egyszerű árnyékolási megoldás a napsugarak elleni védekezés egyik legpraktikusabb módja. Nagy felületüknek, állatható magasságuknak és lejtésüknek köszönhetően folyamatosan árnyékot adnak és egy napernyő által leárnyékolt terület többszörösét és képesek lefedni, folyamatos hűtést biztosítva akár az egész kert, terasz, medence felett.

SUNSQUARE napvitorla

SUNSQUARE napvitorla

A napernyőhöz hasonlóan a napvitorla esetében is elsődleges követelmény, hogy nagy felületen, és lehetőleg az UV sugárzás nagy részének szűrésével árnyékoljon.

A napvitorlák, megfelelve a rögzítési követelményeknek jól ellenállnak a szélnek, és megfelelő lejtés és anyagválasztás mellett akár az eső elől is védelmet nyújt. Nem kell egy nyári zápor miatt visszavonulót fújni. Mivel felületük nagy, a szél is könnyebben kapaszkodik meg bennük, így az egyik legfontosabb minőségi elvárás, hogy az árnyékoló szerkezete és anyaga jól bírja a szélterhelést.

A mai napvitorlák többségét úgy tervezik, hogy ellenálljanak a gyors légáramlatoknak, a minőségi anyagok pedig magas UV-tűrő képességgel bírnak, így a mellett hogy védelmet nyújtanak, sokáig megtartják eredeti színűket is.

SUNSQUARE napvitorla

SUNSQUARE napvitorla

A Sunsquare világában kétfajta napvitorlát különböztetünk meg: a háromszög alapút, mely triangular, illetve a négyszögletűt, mely rectengular néven fut. Alapvető igény, hogy minél kevesebb felfüggesztési ponttal maximális biztonságot érjünk el.

A Sunsquare 4 rögzítési ponttal ezt tökéletes megoldásként nyújtja akár 76 m2 egybefüggő felületen.

Amennyiben 35 m2 alatti felületet kell árnyékolni, akár 3 rögzítési ponttal is megoldhatjuk, így még szélesebb horizont lesz látható megszakítás nélkül.

SUNSQUARE napvitorla

SUNSQUARE napvitorla

A szélérzékelőnek köszönhetően biztonságban tudhatjuk napvitorlánkat, mely a gyártó ajánlása szerint 40 km/h szélsebességnél automatikusan bezár. Tesztek bizonyítják, hogy akár 60 km/h-s szél sem okoz károkat a rendszerben. Egyéni vezérlés esetén távkapcsoló adja kényelmünk kulcsát. Az árbochosszúság akár 13,5 m is lehet, ehhez különböző nyomatékkal (40 Nm, 80 Nm és 120 Nm) dolgozó motorok biztosítják az erőátvitelt. Ez akár 18 m  vitorla fesztávolságnál nem kis feladat. A rendszer fő erőssége a professzionális rugózat (acél és pneumatikus), mely biztosítja a kellő flexibilitást.

SUNSQUARE napvitorla

Ponyvákat a szivárvány színeiből választhatjuk 2 minőségben: acryl és PVC áll rendelkezésre. A teljes kényelemhez a világítás is hozzá tartozik. Halogén és LED változat kapható akár 300W/db teljesítménnyel. Mivel a napvitorlák általában már meglévő épületekhez kapcsolódnak, fontos tudnivaló, hogy a felszerelés során megbontott szigetelések tökéletes helyreállítása teljes mértékben megoldott. A TECTONA GRANDIS jövendő megrendelői számára milliméter pontos, 3D terveket készít benapozási modellezéssel, mely egyértelműsíti a várható végeredményt.

További részletes információ a Sunsquare napvitorláiról a TECTONA GRANDIS elérhetőségein.

SUNSQUARE napvitorla

SUNSQUARE napvitorla

SUNSQUARE napvitorla

SUNSQUARE napvitorla

SUNSQUARE napvitorla