19
máj

Salone del Mobile 2018 Milano trendek és újdonság

A 120. évfordulója alkalmából, a márka történetét kivételes tervekkel és újdonságokkal mesélte el az olasz GIORGETTI,  a világ legnagyobb nemzetközi bútordesign kiállításán a SALONE DEL MOBILE rendezvényén.

Az utóbbi eltelt egy évtizedben a cég még tovább finomította a Made in Italy gyártási know-howját és kivételes innovációs kapacitását, mellyel a Giorgetti életmód egyedülálló élményét teremtette meg.

A kiállításon a múlt és a jelen adtak egymásnak találkozót, hogy illusztrálják és kézzelfogható közelségbe hozzák a legizgalmasabb belsőépítészeti élményeket.

Az egyes gyűjtemények sokoldalúsága egy hosszú utazás, ahol mindig újabb és újabb lehetőségek várnak: minden terméknek saját identitása van, minden darab állhat egyedül, de lehetnek egy harmonikus párbeszéd részesei is melyekkel a Giorgetti alakítja a környezetet – ahol a bútorok a jelenthetik a kiindulópontot a tér elrendezéséhez , de akár a fókuszt is az enteriőr design alakításához.

FIT dohányzóasztal, design: GIANCARLO BOSIO E CENTRO RICERCHE, GIORGETTI.

Az alacsony lerakóasztal bőr párnabetétekkel kombinálva ülőpadként is funkcionál, melynek különféle alapanyagai, a fém, fa, kő és bőr keveréke adja az egyszerű, de játékos formai megoldását.

Fitt alacsony asztal

GALET kanapécsalád, design:  LUDOVICA+ ROBERTO PALOMBA

Puha legömbölyített formáikhoz a folyami kavicsok adták az ihletet, így születtek lágyan ölelő, körben-, vagy félig támlás, rekamié jellegű elegáns kanapék.

JULIETT asztal és SINBAD karosszék, design: ROBERTO LAZZERONI.  

Az asztalnak létezik tükrös smink- és  íróasztal variációja. Nemes olasz dió vázát bőr illetve márvány top koronázza, amihez gyönyörűen illik a direkt hozzá tervezett karosszék.

A PROGETTI székcsalád ebben az évben ünnepli 30 éves jubileumát és erre az alkalomra limitált példányszámban adták ki azokat a mongol bárány, tibeti kecskeszőr és angóra gyapjú huzattal készült darabokat, melyeket a kiállításon mi is megcsodálhattunk.

DESIGUAL asztal és ALEXA székek, design: UMBERTO ASNAGO

Finoman gömbölyített szélű étkezőasztalok különböző tetőlapokkal, melyek készülhetne üvegből, márványból, vagy fém hatású un. Peltrox lemezből, és az elsősorban hozzájuk tervezett, de bármilyen más asztal környezetében szépen érvényesülő, tömör tölgyvázas ALEXA  karfás és karfa nélküli székek.

CLIP forgófotel, design: M2ATELIER 

A stílusos esztétikum és az ergonomia modern nyelvezetének kölcsönhatásasi ihlették a Clip projektet.
A kétféle háttámla magasságú tömör dióváza, a legfinomabb kidolgozású, kézzel varrott bőr ülőfelületeket öleli körbe.

CHARLOTTE szekrények, design: CARLO COLOMBO

A különböző magassággal és különböző belső funkcióval tervezett fiókokkal és íróasztallappal kombinált szekrények ajtajai dinamikus megjelenésű tömör dióból, belső részletei finom bőrbevonattal készültek.

ALL ROUND karosszék, design: LUDOVICA+ ROBERTO PALOMBA 

Egyetlen monolitikus szerkezetű karosszék, mely alapjaiban határozza meg az enteriőr térbeli értelmezését.
Puha, sima formájú, paradicsomi szigetre emlékeztető karosszék, mint egy menedékhely a tengeren, ami a  könnyed és pihentető luxusérzés élményét nyújtja. A fix, illetve forgó karosszékek többféle szövetből vagy bőrből készülnek, és két méretben kaphatók, a páros relaxáció érdekében.

PEGASO ágy, design: ROBERTO LAZZERONI

Egy gyönyörű térbe állítható magas fejtámlás ágy, a lábak vonalát és a fejtámlát átölelő diófa vonalát követő, hozzá tervezett ROMEO éjjeli asztalkával.

TOWN szekrény, design: CARLO COLOMBO

A híres 2014-es modell továbbgondolása horizontális formában, exkluzív bőrből készült különböző kialakítású fiókos tárolórendszerrel, moduláris kialakításban.

TOO zsúrkocsi, design:  UMBERTO ASNAGO

Kortárs formába írt nosztalgikus emlék a 70-es évekből, kézzel varrott bőr borítású asztallappal, melynek megjelenése az ALEXA székek jellegzetes formavilágát idézi.

AEI konzolasztal, design: CHI WING LO

A 2011-es bútorcsalád új méretű és felépítésű konzolasztala, melyet kívánság szerint lehet elemeiből, részenként összeállítani. A 2018-as modell fehérített dió alapanyagában további újdonságot hozott a már ismert és sikeres kollekcióba.

A GIORGETTI bútorairól részletes információ a magyarországi forgalmazó, az INTERNI BUDAPEST elérhetőségein.