03
máj

Innovatív alapanyagok és minták kerti bútor trendben

Multifunkcionális, kényelmes, hagyományos de minimalista és design-központú, ergonomikus és színes – ezekkel a jelzőkkel illethetnénk az idén bemutatott lakberendezési designt, ami természetesen a kültéri, kerti bútor trendekben is megmutatkozik.

Talenti - Moon

Talenti – Moon

A természetes nyers anyagok használata továbbra is népszerű, ahogy azok újrahasznosított vagy akár imitált változatai.

Így például ahogy beltéren, úgy kültéren is megjelenik a fa mintázatú anyagok használata, az újrahasznosított fa elemek, a nyersbeton, vagy az olyan anyagok melyek újrahasznosított, környezetbarát anyagokból  készülnek.

Látjuk beindulni a változást, ahogy az emberek egyre jobban figyelnek a bolygón hagyott ökológiai lábnyomukra, és így egyre jobban mozdulnak el az ilyen anyagokból készült bútorok irányába is.

Gloster - Clipper & Archi

Gloster – Clipper & Archi

Hódít a márvány is, ami a kültéri bútorokon elsősorban a márvány hatású kompozit anyagból készült asztallapoknál jelenik meg.

TGSelection - Newport

TGSelection – Newport

A mintákban és anyaghasználatban egyre több helyen jelennek meg a bohókás, etno designnal tarkított nem túl hagyománykövető, kissé harsány és telített stílusjegyek. Már jó ideje divat a különféle minőségi alapanyagok kombinálása a kerti bútoroknál.

A friss dizájnirányzatok is az eltérő matériák együttes alkalmazására építenek. A lényeg, hogy mixeld szabadon az anyaghasználatot, tegyél bátran össze szintetikus rattant, teakfával, csempéssz bele egy kis alumíniumot vagy akár rozsdamentes acélt, variálj ahogy jól esik.

Még a jellemzően hűvösebb skandináv bútorok is egzotikus északi hatást keltenek, amikor kiegészülnek más textúrájú, sokszínű és változatos anyaghasználattal.

Talenti - Casilda

Talenti – Casilda

Dedon - MBRace

Dedon – MBRace

TGSelection - Ile

TGSelection – Ile

Talán ennek a bohókás vonalnak köszönhetjük a legtrendibb anyaghasználatot is, ez a kültéri kötél. Fa vagy alumínium vázzal kombinálva is izgalmas megoldás, önmagában a bútorban jelenik meg ez által a többféle anyaghasználat. A szintetikus rattan már igazán kifelé szorul a piacról, a kötél pedig tökéletes alternatívájává látszik válni.

TGSelection - Newport

TGSelection – Newport

TGSelection - Ray

TGSelection – Ray

Royal Botania - Twist

Royal Botania – Twist

A kerti étkezők terén a nagyobb társaságot is befogadni képes megoldások élveznek előnyt, fix vagy nyitható akár 10-12 fős asztalok, és természetesen alapkövetelmény az időtálló anyaghasználat – az aluvázas textilénnel kombinált a legpraktikusabb és legkedveltebb, ill. a legjobb ár-érték arányú típus –  és a minimális karbantartási igény. Ennek már minden valamire való kerti bútornak eleget kell tennie.

Royal Botania - Unite

Royal Botania – Unite

TGSelection - Selecta

TGSelection – Selecta

Talenti - Domino

Talenti – Domino

Még mindig a legnépszerűbbek a társalgók között az alumínium vázú és gyorsan száradó habbal töltött kárpitos kerti bútor szettek.

Napjainkban egyre több és több bútorcsalád támogatja a kreatívan felhasználható és elrendezhető moduláris elemeket a hagyományos fotel és kanapé megoldás mellett. Minimalista környezetben remekül mutatnak a rozsdamentes acél vagy teakfa vázú, modern terasz bútorok: ezek kárpitozásához textilt vagy kötelet használnak.

A mutatós, „szigetszerű” formáiról ismert lounge stílus is kiváló alternatíva lehet a legújabb trendek rajongóinak.

Dedon - Brix

Dedon – Brix

Manutti - Kobo

Manutti – Kobo

TGSelection - Alabama

TGSelection – Alabama

TG Selection - Cleo

TG Selection – Cleo

TG Selection - Alabama

TG Selection – Alabama

Egyre gyakoribb megoldás a látszóbeton használata is, legyen szó medencéről, tűzrakóhelyről,  ülőegységről vagy az épített konyha kialakításáról.

A réz hatalmas hatással lesz 2018-ban a lakberendezésre.  Kulcsfontosságú beltéri és konyhai trendé nőtte ki magát, ami lassabban ugyan, de kültéren is megjelenik színként és felhasznált anyagként egyaránt.Összességében megfigyelhetjük az elmozdulást a ragyogó rozsdamentes acél elemek irányából, és sokkal inkább az időjárás által megviselt, természetes patina válik meghatározóvá. 

Kültéren egyelőre első sorban kerti szobroknál, világítótesteknél,  kiegészítőknél, tűzrakóknál figyelhető meg.
A külső terek cipőmentes övezetek, úgyhogy a padlót mindig válaszd meg úgy, hogy ezt a célt szolgálja. Sőt, kezeld úgy, mint egy design elemet és bátran öltöztesd fel.

A különböző kültéri szőnyegek nem csak nagyon kellemesek mezítláb, de remekül funkcionálnak design elemként, 2018-ban különösen, amikor is hatalmas minta- és színrobbanás érzékelhető, ahol gyakran grafikai designnal és kiemelt magenta tónusokkal találkozunk.  A

sokféle színű és a belsőépítészetben amúgy is trendi  – kimondottan padlóra kerülő – mintázatok bármelyike akár teljesen új külsőt varázsolhat kültéri életterednek.

Manutti - Twist kültéri szőnyeg és Kobo fotelek

Manutti – Twist kültéri szőnyeg és Kobo fotelek

Cane Line - I am Carpet kültéri szőnyeg

Cane Line – I am Carpet kültéri szőnyeg

Manutti - Steps kültéri szőnyeg

Manutti – Steps kültéri szőnyeg

További részletes információ: TECTONA GRANDIS KERTBERENDEZÉS  és TG SELECTION

hasonló a témában: TRENDEK ÉS DESIGN A KERTBEN-2018