03
máj

Ikonikus kanapék, fotelek és puffok – kültéri változatban

Vannak bútorok, melyeket a világ ikonikus design darabokként tart számon – köztük a LIGNE ROSET nem egy örök érvényű ülőbútorával.

Nos, a francia cég egy merészet gondolva úgy döntött, kiviszi ezeket a designer darabokat az enteriőr falai közül, csak hogy kint a kertben és a teraszokon is megteremthesse azt utánozhatatlan életérzést, melyet ezek a kultikus bútorok teremtenek maguk körül.

Az egyik leghíresebb kanapéja  a TOGO kültéri verziója mellett már megjelent a kerti pihenő bútorok kínálatában az OTTOMAN és a BACKPACK kerti változata is.

Ligne Roset – Togo

Ligne Roset – Backpack

Ligne Roset – Ottoman

Mivel a mai kerti trend a egyik vezető irányvonala a nappalinak, mint élettérnek a kiterjesztése a falakon kívülre, ezáltal teljesen természetes ezeknek az enteriőrben már többféle szempontból is bizonyított pihenő bútoroknak a megjelenése a falakon kívül.

Természetesen ahhoz, hogy a szabadban is tökéletes minőségben jelenhessenek meg, a cég számos innovációt alkalmazott, melyeknek köszönhetően ezek a darabok teljes mértékben ellenállnak az időjárás viszontagságainak, szennyeződéseknek, csapadéknak és UV sugárzásnak egyaránt. Anyaghasználatuk tekintetében léteznek speciális kültéri bőr változatok is, míg színeik vonatkozásában vidám tavaszi árnyalatokkal igazodtak a kerti élethez.

A kényelmes ölelős, süppedős OTTOMAN  egy rejtett újítással gazdagodott, mégpedig egy olyan vízelvezető nyílással a közepén, ahol az esővíz garantáltan ki tud folyni, így egész biztos egyetlen csepp sem gyűlik fel a kagylóforma belsejében.

Ligne Roset – Ottoman

Az idei év egyik nagy visszatérője a SERPENTINE kerti bútor család, ami először 2012-ben készült és melyet idén 2 újítással definiált újra a fiatal tervezőnő, Éléonore Nalet. 

Az akkori kerti szék acélszerkezetét mára könnyű időjárás álló alumínium váz váltotta fel, és a már híressé vált fotel  egy kényelmes két személyes kanapéval is kiegészülve együtt egy vonzó, komplett szabadtéri ülőgarnitúrává vált, ami ideális pihenő / beszélgetőbútorként jelenik meg a kertben, illetve a teraszon.

Aluvázas szerkezetén fehér és taupe színekben, a mostani kerti bútor trendek kötél alapanyaga köszön vissza, ezúttal azonban újragondolt vastag, puffnis textilfonatok formájában. Ezek a fonatok egyrészt teljesen új formába helyezi a kedvelt kötéldesignt, másrészt pedig a legkényeztetőbb enteriőr bútorok kényelmével ruházzák fel a székeket és a kanapékat.

További részletes információ a bútorokról, a LIGNE ROSET BUDAPEST elérhetőségein.