27
ápr

Erba Italia – Salone del Mobile 2018 trendek és újdonság

Mint azt az olasz bútorgyártó cég tervezője GIORGIO SORESSI  előzetesen is jelezte, az ERBA idei kollekciója követi azt az abszolút exkluzív vonalvezetésű anyag- és formavilágot, melyet már tavaly is láthattunk, idén azonban hatalmas teret adva a színeknek, eltérően a tavalyi év fekete-fehér dominanciájától.

A két részre osztott stand egy hatalmas virágnyílás volt a természet színeivel: életet, lüktetést, vidámságot, virágillatot, szerelmet tükrözve, a tavasz, az élet igenlés tükreként. Giorgio Soressi a trendek tekintetében is a belső, mesterséges tér tökéletes kialakítására törekedett, mégpedig úgy, hogy az enteriőr környezet a külső természetet tükrözze, a zöld szín különböző árnyalataival, melyet arany, vagy  sárga, lila, rózsaszínnel téve karakteressé, vagy finoman elegánssá.  A formák szintén kifinomultak és letisztultak a növények, virágok, bolygók és más, geometrikus és organikus vonalak használatával.

Giorgio Soressihez híven, a terméknevek ismét nagyon beszédesre sikerültek:

A BELLA DONNA dívány (mely 190 cm-től 406 cm méretig különböző kombinációkban rendelhető) és a forgó fotelek, melyek egy családod alkotnak, mindkét terméknél olyan  karfa kialakítással, mint egy ölelésre tárt kar, ahogy egy szépasszony tárja ölelésre karjait – innen az elnevezés.

A forgó, majd eredeti állapotukba speciális stabilizáló szerkezettel visszatérő fotelek abszolút sikert hoztak, mert különleges formájukon túl, végtelen komfortérzetet biztosítanak. A teljes relaxációt nyújtó fotelektől szemmel láthatóan nehéz volt elszakadni.

A Designers Guild Pavia nevű, hosszabb szőrzetű bársonyai  selymes fényükkel luxust, kényelmet és puhaságot tükröznek.

A fotelek oldalai, valamint a párnák a Designers Guild új, Christian Lacroix szuper-exkluzív anyagából készültek, különlegesen szép arany, zöld, fukszia, fehér és metál színekben, mintájában a növényi és geometrikus formavilág keveredésével.

Ebben a térben lett elhelyezve a SOLE-LUNA (Nap-Hold) kanapé, ami nagyon különleges csavart-ívelt háttámlájával a Nap kerekségét és a fogyó Hold csúcsosságát idézi. A párnák itt négyszögletes és kerek formákban emelték a kanapé esztétikai élményét.

A teret a pasztellrózsaszín alapon zöld pálmaleves és “LOVE” feliratú  PINK bambuszselyem szőnyeg tette teljessé, rajta kövek módjára elszórtan  INVECE asztalokkal és puffokkal.

Az OTTIMISTA tálaló idén új, mentazöld ruhát kapott, finoman a háttérbe simulva.

A teret HOLE polcok osztották ketté, melyek finom mohazöld  színükkel és arany lapokkal borított belső részükkel tökéletesen harmonizáltak a teljes térkialakítással: megosztva és mégis összekötve a két enteriőrt.

A másik belső teret a GRAN MILANO 364 cm hosszú kanapé uralta, friss mohazöld Designers Guild – Pavia bársonnyal és nubuk bőr oldalrésszel.

A grandiózus és ergonómiai szempontból is tökéletes, kényelmet és luxusérzetet nyújtó új díványa ez az ERBA-nak. A tavaly bemutatott három darab LIOLÁ fotel itt most mohazöld bársony külsővel,  belső körívén pedig a Zimmer and Rohde, Cosmopolitan nevű finom és teljesen természetes anyagával voltak felöltöztetve.

Ez a geometrikus színes anyag volt a VIRGOLA fotel ruhája is, teljesen új stílust adva ezzel a tavaly bemutatott ikonikus darabnak. Ebben a térben két új bútor, az ISTANTE konzol és a PORTO SICURO tálaló szekrény volt az újdonság.

Az ISTANTE falra szerelhető konzol POLIMEX anyagból készült, csak úgy, mint az INVECE puffok, és ugyan úgy festhetők a RAL skála bármely színére. A PORTO SICURO tálaló bronz lábakon álló nagyon szép ovális formájú szekrény, ami gyönyörű vonalvezetésén túl, tökéletes funkcionalitással bíró bútor.

Ebben a térben volt kiállítva a klasszikus vonalvezetést újragondoló VICEVERSA chaise longue és az EGGS asztalkompozíció.

Mivel pedig a tavasz a szerelem évszaka, a térben tudatos rendezetlenségben  mindenütt megjelentek a TIAMO asztalkák, további kiegészítőkként pedig a muranói üvegből készült látványos spirál alakú lámpák, a kézzel festett egyedi kerámia szobrok, természetesen virágos ruhában, arany arcokkal…