28
Már

Természetes pala burkolatok szinte bárhová

A legtöbbünk fejében van egy kialakult kép  a természetes kő burkolatok felhasználási lehetőségeiről, azonban ez a lehetőség sokkal szerteágazóbb, mint gondolnánk, a Slate Design kőfurnér burkolatai pedig pontosan ráigazolnak erre a tézisre.

Szigetelt homlokzatra, betonra, téglára, gipszkartonra, fára, de akár régi csempére is tökéletesen ragaszthatók, mi több, az egyedi bútorgyártás és az asztalosipar számára is új távlatok nyíltak a  kőfurnér lapok forgácslapra történő laminálásával.

A kőfurnér lapok 0,5 – 2 mm-es vastagságuknak és rendkívül csekély, mindössze  0,8 – 1,5 kg/m2 súlyuknak köszönhetően minden eddiginél könnyebben és olcsóbban szállíthatók, anyagmozgatásuk és kivitelezésük, pedig minden eddig megszokotthoz képest lényegesen egyszerűbb.

23 féle természetes pala, valamint 6 féle homokkő struktúrával, változatos, köztük a most divatos nagy, 244*122 cm-es lapméretekkel rendelkeznek, melyek fugával, vagy szoros illesztéssel egyaránt rakhatók , de mivel egyszerűen formára is vághatók, nem gond a teljesen egyedi, akár 3d hatású felületek kialakítása sem.

A  lehető leginnovatívabb módon használható kőfurnér lapok a cég portfóliójában három termékcsoportra különülnek el.

LiteStone

Az alap terméknek számító, 122*61 cm-es standard méretű, mindössze kb. 2 mm vékony, természetes pala felületű kőfurnér burkolat, a stabil üvegszál erősítéses műgyanta hordozórétegnek köszönhetően alkalmas kül- és beltéri falburkolásra. Emellett könnyű súlyának köszönhetően belsőépítészeti felhasználása is sokrétű, hiszen bútorfrontok, vagy különböző konyhai-, fürdőszobai pultok is tökéletesen  kialakíthatók belőlük.

hajlítható palakő burkolat

slate design hajlítható palakő burkolat

Translucent

Ezek az áttetsző műgyanta hordozóréteggel ellátott  kőfurnér lapok a gyönyörű féldrágakövek, az onixhoz illetve alabástrom megjelenéséhez  hasonló látványt nyújtanak, melyek különleges szerkezetüknek köszönhetően ideálisak különféle átvilágított pultok, háttérfalak és egyedi design elemek megvalósítására.

hajlítható, átvilágítható palakő burkolat

EcoStone

Az eddig említett két termékváltozatnál is vékonyabb és hajlékonyabb pakalő burkolat! Hogy ez hogyan lehetséges? Úgy, hogy a pala réteg mögött ebben az esetben természetes pamut rost a hordozóanyag, aminek köszönhetően az anyag extrém módon válik hajlíthatóvá, ezáltal ideális például kis átmérőjű oszlopok, erősen ívelt felületek burkolására.

A SLATE DESIGN KFT legújabb termékeivel megismerkedhettek a HUNGEXPO területén megrendezésre kerülő  CONSTRUMA kiállítás  G pavilon 305 A standján, 2018. április 11 – 15 közt.

további információ a hajlítható palakő furnérokról: SLATE DESIGN