26
Már

Pasztell színek a bútor designban

Pasztell, több értelemben is használt szó a művészet és a színek világában. Jelenti a nagyon világos és telítetlen árnyalatokat, a krétarajzokat, de jelent egyfajta átmenet is a grafika és a festmény közt.

Színek tekintetében ezek a színek olyan világos lágy színek melyek jelzőként is megjelennek a különböző árnyalatok előtt, mint pl.: pasztellkék- rózsaszín… stb. Léteznek telítettebb árnyalatai is ezek az un. cukorkaszínek, melyek előbbieknek erősebb, vidáman életteli változatai.

Ezekkel a finom vízszínekkel puha, lágy hangulatot teremthetünk az enteriőrben, melyek legizgalmasabb tulajdonsága, hogy akár a színkör ellentétes oldalain álló színekből is válogathatjuk őket, a végeredmény mégis egy  kellemes és harmonikus tér lesz.

Nyugodtan tehetünk egymás mellé pasztellrózsaszín- és kék bútorokat, kiegészítőket, de bátran kombinálhatjuk azokat  menta- és türkizzöldekkel vagy akár sárgákkal is.

Minden az arányokon, és az azonos, ez esetben PASZTELL / CUKORKA TÓNUSOK következetes használatán múlik, melyekkel a tavasz virágait a nárciszok tulipánok és jácintok színeit hozhatjuk be az enteriőrbe.

További részletes információ a francia Ligne Roset bútorokról:  LIGNE ROSET BUDAPEST