18
feb

Miért kiemelkedő minőségű a festett konyhabútor?

Amikor konyhabútor vásárlás előtt állunk számos lehetőséggel találjuk magunkat szemben: festett konyhabútor, MDF típusú, vagy netán laminált konyhabútor legyen az, amire a választásunk essen? Döntésünket sok tényező befolyásolja, de azt alapjaiban elmondhatjuk, aki magas minőségű konyhabútort keres, azt a festett konyhák közt fogja megtalálni.

enteriőr tervező: Sylburyhome, fotó: Köhler Ágnes

De miért is ezek a legmagasabb minőségű konyhák? Az első, és talán legfontosabb indok: mert egy emberi kéz készíti, mégpedig olyan alapossággal és technológiával, mint ahogyan a legmenőbb luxusautók készülnek. A végső, tökéletesen sima felület elérése többszöri alapozás, csiszolás és több réteg festék felvitele után születik meg. A festett konyhabútor frontoknál nincs semmi egyenetlenség a felületen, nincs külön élzárás.  

Gyakorlatilag bármilyen szín, árnyalat és felület ( fényes, selyemfényű, vagy matt) egyedi igény szerint előállítható színskála alapján. A többrétegű festési technológia miatt az esetleges későbbi sérülések polírozással a minőség és az esztétikum csorbulása nélkül javíthatók. Ugyan így, mivel egyedi gyártásban készülnek, sem méret- sem stílusbeli kötöttségeik sincsenek.

Sima ajtólapokkal, fogantyú nélküli vagy elegáns szálcsiszolt fogantyúkkal szerelve gyönyörű modern és minimál összeállítások tervezhetők, de semmilyen akadálya nincs a változatos marásmintákkal készülő klasszikus-  megjelenésű konyhabútor összeállításoknál is megjelentek a festett frontok, mert a különböző marásmintával készülő vagy  county stílusú konyhák tervezésének, még akkor sem ha azokat különleges, antikolt felülettel szeretnénk.

enteriőr tervező: Sylburyhome, fotó: Köhler Ágnes

enteriőr tervező: Sylburyhome, fotó: Köhler Ágnes

Festett konyhabútorok esetén nagyon fontos, a konyhák összehangolása a környezettel, ami gondos szakmai tervezést kíván, mivel a térbe behozott színeknek és azok minden árnyalatának jelentése van, – hiszen még azonos színen belül is – különböző  érzést, és hangulatot sugallnak.

További nagy előnyük, hogy ezekkel a felületekkel gyönyörű nappali bútor összeállításokat is tervezhetünk, így még harmonikusabb lesz a konyha-nappali egybefüggő légtere.

Ezek az elegáns konyhák kívánják a hozzájuk megjelenésükben és minőségükben is illő gyönyörű,  pl.: Neolith, vagy Dekton kerámia munkalapokat melyek akár már 12 mm vastagságban is elkészíthetők, ezzel is követve a mai légies, elegáns megjelenést biztosító slim trendet.

Neolith – Iron Corten

Neolith – Iron Moss

Neolith – Estatuario

Neolith – Estatuario

Dekton – Keranium

Dekton – Radium

Dekton – Natura

Ha a látványt egy markáns megjelenés felé szeretnénk elvinni, akkor a Technistone, vagy Silestone munkalapok kínálatából válogathatunk, amiket alapban 20 mm vastagságban gyártanak, de optikai vastagítással 50, de akár 100 mm vastag konyhapult is készíthető belőlük.

Technistone

Technistone

Silestone – Iconic White

Silestone – Chrome

Silestone – Basic collection

Ezeknek a munkapult típusoknak további előnye, hogy 3, illetve 5 mm-es vastagságban választva a konyhai hátfalak kialakítása is tökéletesen kivitelezhető belőlük.

enteriőr tervező: Sylburyhome, fotó: Köhler Ágnes

Amennyiben kerámia vagy technikai követ választunk konyhapultnak, akkor ez a dizájn megkívánja a BLANCO aláépíthető silgránit vagy króm mosogatóit, mivel ezeknél a mosogató típusoknál  a kő illetve kerámia pultokba való beépítés biztosítja a legszebb és és legprofibb élképzés.

További részletes információ az egyedi gyártású festek konyhabútorokról, illetve a cikkben felsorolt Blanco, Neolith, Dekton, Technistone és Silestone termékekről, az ADMIRÁL KONYHASTÚDIÓ elérhetőségein.

Neolith munkalap alá épített Blanco mosogató

Silestone munkalap alá épített Blanco mosogató

enteriőr tervező: Sylburyhome, fotó: Köhler Ágnes

enteriőr tervező: Sylburyhome, fotó: Köhler Ágnes

Neolith – Cobalto

Neolith – Basalt Back

Dekton – Syrius

Dekton – Natura