03
feb

Tavaszi zöld szín a designbútor világban

A lakberendezés egyik kulcskérdése a színek és azok hatásainak ismerete. Gondoljunk csak bele, ha belépünk egy helyiségbe, azonnal és ösztönösen reagálunk az ott látható színekre. A helyiségek hangulatát automatikusan meghatározzák meg annak domináns színei.

A hűvös zöld szín a négy elsődleges alapszín egyike, az újjászületés, a frissesség, és a tavasz legjellegzetesebb színe. Pihentető és nyugodt szín, számos élénk, például gyümölcsös (kiwi, lime, banán) természetes (moha, zuzmó, penész) és különleges (sárgás, ezüstös) árnyalatban.

Árnyalataitól függően, harmonikusan illeszkednek hozzá a sárga és csontszínek, elegánsan férfiasan mutat a barna és királykék  mellett, ugyanakkor merész,  játékos és vidám erős komplementer színekkel, pl pirossal, lilákkal, naranccsal  társítva.

Érdemes tudni, a különböző zöld árnyalatok, különbözőképp hatnak a helyiség méretére, és hangulatára. Árnyalattól függőn tágítják, vagy  szűkítik, tompítják, vagy élénkítik a teret, de minden esetben harmónia teremtő, roboráló hatással bírnak. Hatása nagyban függ az anyaghasználattól –  nemes  lehet egy puha bársonyon, friss egy  markáns mintájú  gyapjún, és elegánsan hűvös csempén, üvegmozaikon.  A zöld térben a világítás megválasztása is különös körültekintést igényel.

Cosse – Philippe Nigro


A meleg fényű világítás tompítja a a szín természetes karakterét, a hideg fény viszont túlságosan is hűvös összbenyomást kelt, amit nem mindenki szeret. A zöld ugyan köztudottan hideg szín, valójában azonban a hideg és meleg színek határán helyezkedik el, ezért nagyon fontos az árnyalatainak finom és tudatos használata, attól függőn, melyik hatását szeretnénk erősíteni, kiemelni.  Sárgásabb árnyalataival melegebb, míg a kékesekkel hűvösebb hatást érhetünk el.

Ottoman – Noé Duchaufour-Lawrance

Világos árnyalatai mind falszínként, mind bútorként gyerek és hálószobákba, és kertbe ajánlottak. A sötétebbek  az étkezőben, konyhában adhatnak különösen elegáns hátteret a sötét wenge, dió, vagy világos neutrális színű bútoroknak, míg a klasszikus sötét zöld színek,   a reprezentatív helyiségek ideális – elegáns színei, melyeket most a LIGNE ROSET bútoraival szemléltetünk.

További részletes információ a LIGNE ROSET összes termékéről a LIGNE ROSET BUDAPEST elérhetőségein.

Backpack – Paolo Lucidi & Luca Pevere

Ploum – R & E Bouroullec

Balto – Arik Levy

Ruche – Inga Sempé

Smala First – Pascal Mourgue

 Clouds – R & E Bouroullec

Moel – Inga Sempé

Togo – Michael Ducaroy

Prado – Christian Werner

Moel – Inga Sempé