29
jan

Art deco stílusú luxus térelválasztó

Térelválasztó polcot több okból is használhatunk, vagy, mert szeretnénk valamilyen intim életteret kialakítani pl: a nappaliban leválasztott háló / dolgozó rész, vagy egyszerűen csak szeretnénk valamit jelzés értékűen jelölni az enteriőrben. Előbbi esetben általában zárt térelválasztó mellett döntünk, míg utóbbinál a mindkét oldaláról funkcionálisan is működő,  szellős darabok közül  közül válogathatunk

Az ERBA ITALIA  design térelválasztója az art deco kerek ablakaira emlékeztető belső polcrendszert kombinál keretének masszív szerkezetével, így azt egy csapásra könnyed, légies bútorrá varázsolja.

Transzparenciájának köszönhetően egyszerre elválasztó és egyesítő. Arányai tökéletesek, a 150 cm x 160 cm-es kereten belül a kerek ablakot formázó “lyuk” több, mint 80% – innen is a név: HOLE.

A HOLE zseniális szerkezeti megoldással, egy térben kialakított”lyukkal” szerkeszti át az enteriőrt:  elválaszt és összekapcsol, miközben  játszik a fénnyel és a fény által keltett árnyékkal.

GIORGIO SORESSI  2017-ben debütált térelválasztója három verzióban készül, felületi struktúráinak tekintetében:

  1.  külső részén lakkozott fényes poliészter felület, matt festésű polcokkal
  2.  külső részén lakkozott fényes poliészter felület, ezüst lapokkal bevont polcokkal
  3.  külső részén teljes egészében manufakturális munkával készült aranyszínűt felület, fényes poliészter bevonatú polcokkal

Az aranyszínű verzió további kétféle változatban készül, ahol a közös pontot a speciális technológia és 100%-ban kézi gyártás, a különbség pedig az anyaghasználat jelenti. Ezek egyik esetben aranyszínű sárgaréz lapok, másikban valódi 24 karátos aranylapocskák.

Gyártásuk során először egy alapozó réteg kerül a felületre, amit egy különleges vivőanyag követ, aminek 24 órán át kell speciális körülmények közt – hőmérséklet, páratartalom – száradnia. Az alapfelületnek a létező legtökéletesebbnek, legsimábbnak kell lennie, hiszen a legapróbb,  szabadszemmel nem is látható egyenetlenség is a lapok sérülésér, törését okozhatja. Ezután következik az igazi művészet, a 15 x 15 centiméteres,  mindössze 3 mikron! vastagságú szatinált aranyszínű sárgaréz lapok felhelyezése, melyet szabadkéz nem is érinthet, a sérülés és oxidálódás veszélye miatt.

A valódi 24 karátos aranyfóliás felület mindig egyedi megrendelésre készül, ahol a kisebb, 8 x 8 centiméteres valódi aranylapokat kéz szintén nem érinti, ellenben a térelválasztó előkészített felülete nem homogén, mint előző esetben, mivel itt a hangsúlyt a valódi arany karakterisztikájának megjelenítésére helyezi az olasz cég.

A HOLE anyaghasználatának, színeinek és felületkialakításainak köszönhetően a kortárs design bútorok olyan exkluzivitását sugározza, ami elválaszthatatlan a valódi luxus és az első látásra jelentkező “must have”  életérzésétől…

További részletes információ az  ERBA ITALIA bútorairól a magyarországi képviselő: VARRÓ KATALIN elérhetőségein.