18
jan

Színesen szárnyaló vidám olasz kanapé

Egy kanapé, ami a harmónia és játékosság szinergiájában született. A kortárs formatervezésben sem minden pusztán fekete és fehér, sőt a legújabb trendek szerint ismét színesedik az enteriőr design világa.

Az ERBA ITALIA  Little Wing kanapéi törékenységet sugalló nevük ellenére egyszerre mutatnak igazi erőt, attraktivitást és szenvedélyt. Az egyik nem létezhet a másik nélkül…  ellentétek egészítik ki  és gazdagítják egymást, melyek alapjaiban határozták meg az olasz gyár legújabb kanapéjának egyedi formavilágát.

 

Minden egyes tervet tüzetesen tanulmányoztak és elemeztek részleteiben és kombinációkban, csak hogy megalkossák azt a tökéletes kölcsönhatást, mely feloldja és egyszerűen elsöpri a modern kanapédesign merevségét, és helyébe életteli, légies mozgalmasságot és puha kényelmet teremt akár a szigorú szürke vagy fekete színekben is.

A szófa váza többrétegű tömör fából készül rugalmas tartópántokkal, amik ideális alapot nyújtanak az eltérő sűrűségű, formatartó, ergonomikus poliuretán hab- ülő és hátfelületnek, mely utóbbit a legjobb minőségű libapehely töltettel alakítják elképesztőn kényelmesre.

Két karfája izgalmas ellentéte egymásnak, míg az egyik oldali finoman lekerekített lágyan hajló formájával a horizontális vonalvezetés irányába mutat, addig a másik a mértani szabályosság felé közelítő linearitásával határozottan vertikális jelleget ölt. A háromféle hosszúságban (220 / 250 / 280 x 104 cm) kapható kanapé további különlegessége, hogy mindegyik mérethez kétféle háttámla magasság tartozik, egy alacsonyabb  72, 7 cm-es és egy magasabb 96 cm-es.

 

Giorgio Soressi szófájának egymást keresztező alacsony állású modern acél lábai fényes krómozott, fekete, vagy selyemfényű arany színekben léteznek. A lábak filigrán megjelenésüknek köszönhetően mintha elemelnék a földtől a kanapét, ami így szinte lebegni látszik a térben, pont úgy, mintha a Jimmy Hendrix ihlette és nevében hordozott “kicsi szárnyak” tartanának ott…

További részletes információ az ERBA ITALIA bútorairól, a magyarországi képviselő, VARRÓ KATALIN elérhetőségein.