02
jan

Designer textilek és tapéták buja trópusi színekben

A textil design egyik legújabb vonulata buja telt színeivel, rendszeresen felbukkanó organikus mintázatával, valamint különleges szépségű alapanyagaival a trópusi esőerdők paradicsomi világát idézi.

OPUS kollekció – világos fotel: Virtuose Vert Emeraude, sötét fotel: Magnum Vert Emeraude

GALA kollekció – Canard

A smaragd- és méregzöld árnyalatok arannyal és türkizzel kombinált világa az esőerdők buja mélységét, az azokat körberingó óceánok és a magasról tűző, szikrázó Nap színeit idézik.

A CASAMANCE válogatott szépségű kollekciói minden részletükben a trópusok káprázatos  hangulatát tükrözik, bútorkárpitokon, függönyökön és tapétákon egyaránt.

A textilek közt találni lágyan omló fényes selymeket, puha, nyírt bársonyokat, pálmalevél és madár motívumokat épp úgy, mint modern geometrikus mintákat – mindet a jellegzetes színvilághoz igazítva.

Projection Privee – Vert Anglais

Ezekkel a kollekciókkal tökéletes dél-kelet ázsiai hangulatot teremthetünk: szinte vonzzák a stílus kiegészítőit, az ópium asztalkákat, a Buddha szobrokat, velük együtt pedig Bali, vagy épp az Indonéz szigetvilág autentikus bútorait és kiegészítőit.

textilek: OPUS kollekció, tapéta: ACAJOU kollekció – Limba Emeraude

ACAJOU kollekció – Limba Emeraude

Akiknek tetszik ez alakberendezési stílus de nem elég bátrak egy nagyobb változtatáshoz, apróbb lépésekkel is közelíthetnek a cél felé.

Indulásként lehet, hogy elég néhány párna elhelyezése, a dekorációs függönyök cseréje, amit pozitív élményként követhetnek a tapéták, vagy a kárpitos bútorok szövet cseréi.

Játszhatunk a mintákkal és textúrákkal, egyszínű kanapékra helyezhetünk mintás párnákat – és fordítva – az azonos színvilág tökéletes összhangot fog teremteni. Egyre figyeljünk azonban: a finom arány megtartására az egyszínű és mintás részletek közt, így izgalmas, de mégis kiegyensúlyozott enteriőrt teremthetünk, valódi trópusi fílinggel…

További részletes információ: BEVLO

OPUS kollekció – a széken fentről lefelé: Artista Vert Emeraude, Architecte Taupe, Artista Janune Moutarde, Architecte Vert Emaraude, a földön: Style JAune Moutarde, Architecte Taupe

KEBAYA kollekció – Ubud Emeraude Vert Mousse

PROJECTION PRIVEE kollekció – fentről lefelé: Vert Anglais, Sultanat Bleu Ciel, Faveur Orage

ACAJOU tapéta kollekció – Chalatea Celedon