28
dec

Kész, moduláris luxus épület – akár a háztetőn is

A Variq Zrt építkezés nélküli használatra kész moduláris épületeinek tervezésekor a két legfontosabb motivációs cél,  a prémium minőségű alapanyagok és legújabb technológia felhasználása, valamint a teljesen egyedi funkcionalitás és design kialakítása volt, a luxus kabinok mind külső, mind belső formavilágát tekintve.

A 2017 őszén Magyar Termék Nagydíjat nyert szabadalom a kortárs építészet modern, letisztult vonalát képviseli. Variációk elképesztő sokasága színben, anyagban és funkcióban, mindezek intelligens vezérléssel irányítva.

Magyarország a gyógyvizek és ezáltal a wellness turizmus kiemelkedő képviselője, ahol  rendkívül nagy a verseny a szállodák közt. A hotelek különleges, egyedi igények megvalósításához, korlátlan lehetőségek tárházát nyújtják ezek a prémiumszolgáltatásokat nyújtó, moduláris, építkezés nélküli épületek, függetlenül attól,  hogy egy új építés közben, vagy utólagosan felújításkor, átépítéskor kerülnek betervezésre.

A hangsúly az egyszerű, gyors, tiszta, használtra kész, építkezés nélküli technológián van, mely minden esetben erőteljesen pozitív kicsengéssel bír a piacon.

Funkcionalitását tekintve a wellness minden területét felölelve működhetnek kül- és beltéri infra- vagy finn szaunaként, élmény pezsgőfürdős, fényterápiás sókabinként, minden részletétében a megrendelő igényéhez igazodva.

Ugyan akkor ez az üvegkabin rendszer privát felhasználásra is elérhető, különös tekintettel, az un. garden-wellness hazai terjedésére, hiszen ide haza is egyre nagyobb az igény az elegáns, igényes privát kertek kialakítására, a saját otthon nyújtotta aktív pihenés élményére. Ezek az egyedi, attraktív épületek mindenféle felfordulás nélkül, napok alatt elhelyezhetők és birtokba vehetők a kertben, a teraszon, vagy az épület falain belül, de telepíthetők víz fölé, vagy akár egy modern minimalista ház lapos tetőjére is.

Azonban ezzel még koránt sincs vége az építkezés nélküli használatra kész moduláris épületek felhasználási lehetőségeinek. 

A köz- és magánépületek falain belül temperált borszobák, szivarszobák, moziszobák, tárgyalóhelyiségek alakíthatók ki, míg a szabadban a már említett wellness lehetőségeken túl, pl. vendéglátó egységek, kávézók, cukrászdák, streetfood büfék, de akár üzletek is létesíthetők, hiszen a lehetőségek valóban korlátlanok.

A moduláris rendszerű tervezésnek köszönhetően több kabin is összekapcsolható, így bármekkora alapterületű egység kialakítható. Ennek a “bővítésnek” időben sincsenek korlátai, a luxus üvegkabinok, bármikor, utólagosan is összekapcsolhatók. Az üveg modulok természetesen nem nélkülözik a legmodernebb elektronikus technológiákat sem, változatos funkciói intelligens vezérlésének köszönhetően a távolból,  iPadről vagy telefonról is programozhatók.

A sorszámozott, építkezés nélküli használatra kész moduláris épületek kiemelkedő lehetőségeket tartogatnak a szálloda ipar számára, mivel így egyszerűen és gyorsan tudják bővíteni wellness részlegük, valamint minőségi szolgáltatásaik körét, ami adott esetben előnyt jelentő kategória váltást hozhat számukra.

további részletes információ: VARIQ ZRT