27
dec

Új olasz designbútor brand Magyarországon

Itália neves bútorgyára, az ERBA 2007-ben másodgenerációs családi vállalkozásként indult, fiatal vállalkozók és a tervező, Giorgio Soressi együttműködésével.

Az ERBA “előélete” a hatvanas évekre nyúlik vissza, amikor a szülők megalapították a párnákat, később kárpitozott párnázatot gyártó cégüket. A cég fejlődésének köszönhetően előbb egy faszerkezetű kanapék gyártására alkalmas gépsorral fejlesztették üzemüket, majd ezt követően acélszerkezetű bútorok gyártására is alkalmas gépsorokkal bővítették azt. Ezzel lehetővé váltak a feltételek a nappali szobák teljes bútorzatának gyártásához,  így fogalmazódott meg az igény is egy saját brand alapítására.

A cég a híres Brianza régióban,  Miláno és a Comói-tó közt található, ami számos más, high-end design bútormárka gyártásának is otthont ad.

One

Free Spirit

A kezdetektől együttműködve az elismert designerrel, Giorgio Soressivel  – aki a cégnek jelenleg is egyedüli tervezője és művészeti igazgatója – sorra születtek meg az Erba névvel fémjelzett kanapék és karosszékek. Az olasz gyár portfóliója az évek során folyamatosan bővült, melyben 2009-től megjelentek a lounge chairek, puffok és kávézóasztalok is.

Aspettami

Abbraccio

Viceversa

2010-ben, újabb mérföldkőként megnyílt az ERBA showroomja, melyet egyedül álló módon egy, a  XX. század első felében épült acélmalom épületében alakítottak ki.

A 800 m2-es helység kialakítása, dinamikája és transzformációja a kollekció tökéletes reflexiója. A belső és külső falak érintetlen formájukban láthatók, kifejezve a régmúlt idők iránti tiszteletet. Ez olvad össze a modern, színes, kreatív és egyben játékos kialakítású enteriőrrel, mely az ERBA “vendéglátásának” futurisztikus víziója. A formák és a színek, a tükrök, a megvilágítás, az árnyékok, a hangsúlyos és visszafogott részletek váltakozása az a zene és ritmus, mellyel Giorgio Soressi alkot.

Az ERBA-kollekció minden darabját az elegancia és egyedi stílus jellemzi, melyet hagyományos olasz kézműves bútortechnológiával készítenek. A kortárs formatervezés jegyeit magukon viselő berendezési tárgyak belső értékként a bútorkészítés évszázadokra visszanyúló tapasztalatát  hordozzák magukban, egyesítve azokat a legmodernebb, innovatív technológiai lehetőségek minden előnyével.

Az ERBA kifejez mindent, amit a “MADE IN ITALY” jelent világszerte, a hamisítatlan olasz dizájnt, a legmodernebb technológiákat és az egyedi gyártást.

További részletes információ az ERBA bútorairól a magyarországi képviselő,  VARRÓ KATALIN  elérhetőségein.

Little WingIbiza

EcoVirgola

Liolá

HoleCandy

Nessum Dorma

Macchia