03
dec

Csillogó rozsdamentes acél asztalok, nem csak karácsonyra

A CLASSICON Pli Table sorozatával a VICICTORIA VILMOTTE  francia tervező, a szikrázó kristályos eleganciát és a szigorú geometriát formálta attraktív egységgé az asztalok világában. Élére hajtogatott, fényesre polírozott rozsdamentes acéllemez lábának négy különböző színváltozata a felületkezelés különböző időtartamától függ, melynek végén a rozsdamentes acélból zöld, kék, bronz, illetve fekete csillogó gyönyörűségek születnek.

Mint túlméretezett, finomra csiszolt drágakövek, úgy csillog a PLI asztalok térben.

A Pli, egy reprezentatív étkezőasztal, ami 180*140 cm-es méretével akár nyolc személy számára is kényelmes étkezési lehetőséget nyújt. Asztallapjának kétféle variánsa létezik: egyik, az alsó részén a láb színével megegyező, telibe színezett lakkozott üveglap, míg a másik egy teljesen átlátszó kristályüveg top, ami szinte lebegni látszik a színes rozsdamentes acélláb felett.

Csonka kúp formájú,  robusztusnak is mondható lába izgalmas kontrasztot mutat a vékony, légiesen könnyed asztallapjával, miközben lenyűgöző játékot teremt a helyiségben, a ráeső fény hatására minden irányban csillogó, szikrázó felületével.

A PLI asztalok azonban nem csak az étkezőkben kápráztatnak. Létezik egy kistestvérük a PLI SIDE, egy kecses lerakóasztal, némileg más design, de abszolút azonos látásmód mentén…

A lerakóasztal kissé döntött lába és az ovális formájú top vonzó kontrasztja különlegesen szép egységet alkot, és ideális társsá lépteti elő a kis asztalt a kanapék, fotelek vagy akár ágyak számára. Üveglapja minden esetben a lábnak megfelelő színre lakkozott. Kétféle magasságban készül, így akár önállóan, akár kompozícióba rendezve, egy vagy több színét kombinálva alakíthatjuk velük a tér hangulatát.

Bár értékes alapanyagaival és erőteljes színeivel a Pli asztalok az elmúlt évtizedek eleganciájára emlékeztetnek, mégis minden egyes részletükben  magukon hordozzák a 21. századi kortárs formatervezés kristálytiszta mérnöki jegyeit…

További részletes információ a CLASSICON termékeiről, a magyarországi forgalmazó, az INTERNI BUDAPEST elérhetőségein.