01
dec

Wedi építőlemez a fürdőszobában

A fürdőszoba kialakítás, felújítás gyors, tiszta és hatékony módja az évtizedek óta széles körben alkalmazott WEDI építőlemezek használata, melyek Styrofoam, extrudált polisztirolból készülnek, minkét oldalukon speciális habarcsrétegbe ágyazott üvegszálas erősítéssel.

Használatukkal falak,  padlóba süllyesztett zuhanytálcák, hagyományos- és különleges formájú zuhanykabinok, és sarokkád kialakítása lehetséges, a lehető legegyszerűbb és legprecízebb módon.

A WEDI építőlemez 100 %-osan vízhatlan, könnyű, ugyanakkor stabil, rendkívül jó hőszigetelési tulajdonsággal rendelkező anyag, ami ellenáll a gombának és penésznek, tiszta, környezetbarát és könnyű megmunkálhatóságának köszönhetően, akár ügyes kezű hobbibarkácsolók is eredményesen használhatják.

wedi építőlemez

wedi építőlemez

wedi építőlemez

Falak kialakítása

A WEDI építőlemezek további nagy előnye, hogy felületük tökéletesen sík, így még a kényes mozaikcsempével is könnyen és gyorsan le lehet burkolni.

Ha felújításra váró fürdőszobánkban nem szeretnék leverni a régi csempét, akkor az egyes üreges részek kiegyenlítése után csemperagasztó segítségével ráragaszthatjuk a WEDI lemezeket, megkímélve magunkat a kosszal és zajjal járó fáradságos munkától.

Az egyes lemezeket csemperagasztóval,WEDI erősítő- vagy tömítő szalaggal tudjuk egymáshoz rögzíteni.

wedi építőlemez

Minden stabil felületre feltehetjük, legyen az beton, tégla, fa, kerámia, de nedves vagy penészes részek eltakarására azonban nem ajánlott és ügyelni kell, hogy omló, málló, nedves, instabil felületekre sem tehetjük fel. Először a nedvességet ki kell szárítani, a penészt meg kell szüntetni, csak így maradhat tartós és tökéletes a WEDI lemez mögött lévő fal tartószerkezet.

WEDI ÉPÍTŐLEMEZ

Padlóba süllyesztett zuhanytálca

A padlóba süllyesztett zuhanytálca nem csak trendi és modern, hanem praktikus, kényelmes és higiénikus megoldás, akár egy kisebb méretű fürdőszobába is.

wedi építőlemez

A WEDI Fundo Plano egy gyárilag integrált lefolyóval gyártott zuhanytálca, ami csupán 6,5 cm, így a piacon a jelenleg kapható legalacsonyabb komplett rendszer.

Gyárilag lejtéssel rendelkezik és magában hordozza a WEDI lemezek összes előnyét, használatával sok időt, pénzt és energiát takaríthatunk meg.

Négyzet, téglalap, negyedkör és kör alakú változatokban létezik, közép és decentralizált lefolyóval, illetve egyenes és, a modern dizájnt kedvelők részére, fali lefolyóval, ami szinte láthatatlanul vezeti el a vizet a zuhanytálcáról.

wedi építőlemez

Sarokkád kialakítása

Az, hogy a WEDI építőlemezek messze többre hívatottak annál, hogy puszta burkolathordozóként szolgáljanak a fal, padló vagy mennyezet esetén, legkésőbb akkor válik nyilvánvalóvá, mikor szemügyre vesszük a belőle megvalósított álmokat. A 30-80 mm vastagságú lemezek kiválóan alkalmasak olyan burkolható elemek építésére, mint például mosdóállványok, ülőpadok, polcok, lépcsők vagy más rakodó felületek.

wedi építőlemez

Új kád vásárlásakor gondolnunk kell a beépítésre, amihez vagy a gyárilag hozzá kapható, drága és alkalmasint nem túl esztétikus műanyag előtétpanelt használjuk, vagy téglából alakítjuk ki az előtétfalat, ami amellett, hogy nagy kosszal jár időigényes is. A WEDI lemezekkel gyorsan, tisztán és olcsón hozhatunk létre lépcsőt, pultot és akár íves előtétet is, amitől igényes, praktikus és modern részleteket teremthetünk a fürdőszobában.

WEDI-kad

további info és beépítési segédletek:   LAMBDA SYSTEM