20
nov

A távol-kelet inspirálta kortárs kisbútorok és kanapék

A Sanghajban működő tervezőiroda, a Neri & Hu tervezte  a Poltrona Frau számára a minimalista design alapelveit megtestesítő, fotelből kanapéból és kiegészítőkből álló REN gyűjteményét. A kollekció alaphangulatát a funkcionalitásig letisztított egyszerű vonalvezetés és a természetes alapanyagok, kifinomult összhangja adja.

Bár a formatervek látszólag egyszerűek, de a részleteknek  és a tökéletes arányoknak köszönhetően a Poltrona Frau ismét egy lenyűgöző bútorcsaláddal gazdagodott amelyek gyönyörű részletei ki a hálószobai kollekcióknak.

A gyűjtemény kiegészítő kisbútorokból áll, melyek közt fali- és szabadon álló tükröket, szobainasokat, kis asztalt, konzolasztalt,  folyóirattartót, valamint könyvespolcot,  szófát és fotelt és találni.

A kiegészítő bútorok mindegyikében felsejlik a névadó kínai “REN” (személy)   ideogramja.  Ez a gyűjtemény részleteinek és anyaghasználatának köszönhetően  képes személyes és privát érzetet biztosítani  a minimalista enteriőrökben is.

Annak ellenére, hogy elsősorban hálószobai kisbútorként jegyzik a REN-t mindegyik darabja tökéletes harmóniával illeszkedik az otthon különböző helyiségeihez, a nappaliktól, az előszobán, és  fürdőszobán át, természetesen a már említett hálószobákig.

A Ren Collection-t úgy tervezték, hogy diszkrét és kényelmes megközelítéssel töltse ki a minimalista lakóterek designját. Minden egyes bútor hasonló elemek különböző kombinációit tartalmazza, a legmagasabb minőségi alapanyagokból, úgy mint: canaletto dió, nyírfa rétegelt lemezek, matt felületkezelésű sárgaréz és csodálatos kidolgozású, kimagasló minőségű, extra bőrök.

A tükröket és szobainasokat a különböző formájú és méretű pakoló tálcák, valamint a felső keretre erősített elegáns sárgaréz horgok teszik még inkább funkcionálissá. a fiókot is rejtő konzolasztal teljes egészében bőrborítást kapott, melyet kerek tükörrel és a kulcstartó tálcával kombináltak a tervezők.

 

A folyóirattartó elegáns konténerének bőr pakolórésze diókeretre rögzített sárgaréz füleken függ, maximális könnyedséget sugározva.

A könyvespolc sziluettjének alapjául szolgáló téma, szintén a “ren” szimbóluma. Kicsi, könnyű architektúrák lenyűgöző felfüggesztések, okos arányok és egyszerű kapcsolódások jellemzik, melyeket a terek és a formatervezés keleti koncepciói inspiráltak, a Poltrona Frau tradícióval elválaszthatatlanul összeforrott kézműves technikákkal készítve. A kétféle magasságban készülő könyvespolc  grafikus vonalait a két oldali függőleges, enyhé szöget záró vékony tartóoszlopok közé helyezett nyírfa rétegelt lemez polcok rajzolják bőrkárpitozással az oldalakon. 

A kiegészítők mellett a REN kollekcióban egy kis karosszék és kanapé is megtalálható, a teljes sorozatra jellemző jellegzetes jegyekkel. Grafikus, tiszta, geometrikus, tartószerkezete egy hosszabb és egy azt keresztező rövidebb szárból áll, az ülőrész két oldalán. Az ülőbútorok stabilitása a két elem együttes rendszerétől függ, olyan kapcsolat ez, amely tökéletesen képviseli a gyűjtemény egyes elemeinek építészeti konstrukcióját.  A karosszéket kortárs újraértelmezései a színházak klasszikus székeinek,  kompakt, tiszta, ultra modern módon. Ülőfelülete szándékosan kisebb, melynek maximális kényelméért a derékpárna és az ergonomikus dőlésszögű, lendületes ívű  háttámla a felelős. A szófa, valójában egy lineáris pad és lekerekített háttámla, és derékpárnával. Vonalainak tisztaságával és kisebb méreteivel egyszerre ideális otthonokban és közösségi kontextusokban – szállodákban, aulákban, lobbykban.

További részletes információ: INTERNI BUDAPEST