15
nov

Urbánus kanapé design Dániából

A dán design egyik csúcsminőségű, innovatív gyűjteménye, a NORMANN COPENHAGEN nevéhez fűződik, Hans Hornemann tervezésében.

Az Ace sorozat kanapéinak és székeinek fejlesztése két évet vett igénybe, melynek végeredményeként  egy új és úttörő szemléletű, csúcsminőségű lifestyle design született.

A saját, koppenhágai életéből inspirálódó fiatal designer Hans Hornemann egy olyan új bútor koncepciót fogalmazott meg, amelyben a kiváló minőségű és fényűző formatervezés együtt jár a funkcionális és kényelmes, a cég életében először megjelenő,  “flat-pack” (lapos csomag) rendszerrel.

A székek háttámlája, ülőkéje, valamint a négy lába mindössze két apró csavarral egy szempillantás alatt összeállítható,  és azonnal élvezhető ez a kifejezetten a városi élet által ihletett letisztult skandináv design.

A tervező egyik …. meg akarta a lapos csomag koncepcióját, és felruházni azt egy másik jelentéssel. Egy olyan ésszerű árú design bútort akart létrehozni, amit ha valaki első látásra beleszeret, azonnal – több hetes várakozás nélkül – haza is vihessen.  Az Ace kollekció az élet urbanizált ütemét adja át,  a legkorszerűbb és legrugalmasabb formában.

Az Ace kollekció a design mellett, önmagában egy izgalmas mérnöki feladat! Lényege a bútor könnyű össze- és szétszerelhetősége, ezáltal a könnyű szállíthatósága, valamint az új terekhez való alkalmazkodó képessége – a kiemelkedő minőség veszélyeztetése nélkül.

 

Az Ace sorozat designja teljes egészében a részletekre való odafigyelést és az összhangot tartja szem előtt. Ennek érdekében például a hengeres bükkfa lábakat ugyanazokban a színárnyalatokban festik, mint a kárpitok színei, így
az Ace mindig kifinomult, homogén stílust mutat.

Szerkezete formázott rétegelt lemezből készül, ülőrészén és háttámláján formázott PU habszivacsból, a legmagasabb kényelemért és rugalmasságért. Finom ívű, kissé kagylós formája nyugodt megjelenését hangsúlyozza, felszínén változatos színű elegáns velúr, gyapjú, vagy exkluzív velencei bőr bevonatokkal.

További részletes információ: SOLINFO LIGHT & HOME