14
nov

Válassz kék design kanapét

A kék ma a világ egyik legkedveltebb és legtöbbet alkalmazott  színe, pedig az ókori görögöknél még elnevezése sem volt…

Tökéletes szín a lakberendezésben, mind háttér, mind korpusz színként. Nem tolakodó,  minden esetben nyugalmat áraszt bármelyik árnyalatát is alkalmazzuk.

Bár a hideg színkör tagja, az általános vélekedéssel szemben egyáltalán “csak” hideg színként képes működni. Környezete képes meleg összhatással felruházni, de számtalan árnyalata közt is léteznek meleg hangulatú variánsai.

Mi most a LIGNE ROSET kortárs bútor kínálatának sötétebb, királykéktől a szürkéskékig terjedő férfias eleganciát árasztó árnyalataiból válogattunk, melyek legszebben a hasonló tónusú, mély falak előtt , barna vagy fekete részletek közt érvényesülnek…

Ploum – R. & E. Bouroullec

Az elegáns kanapé két különálló anyag kombinációjából született, amely rendkívül magas szintű kényelmet kínál minden testhelyzetben. A tervezők elgondolása szerint, a nagyméretű kanapé kényelmét tovább fokozza aszimmetriája, hiszen a jobb oldali háttámla valamivel magasabb, mint a bal oldalon, míg a jobb oldali ülés kissé mélyebb, mint a bal oldali , így háttámlája sem  centrális.  A  4 fős kanapé enyhén zárt szöggel rendelkezik, ami az alapanyag  nagyfokú rugalmasságával párosulva tényleges fészekké változtatja a Ploum-ot.

RuchÉ – Inga Sempé

A kanapé nevét egy hajtogatott szövetről  kapta, mely eredetileg  ruhadarabok díszítésére szolgál.  A bútor szigorúan puritán a tömör fa szerkezetén izgalmas ellentétként jelennek meg a gazdagon burjánzó steppelés hullámai melyek gyönyörűen oldják egyenes vonalú váz szigorúságát és puhán hívogató harmonikus egységgé formálják a szófákat és fotelokat.

Moël – Inga Sempé

A Moël kollekció 2016-ban ünnepelte 10. születésnapját, aminek alkalmából új darabbal, a Moël 2-vel gazdagodott. A bútor különlegességét egy  5 mm-es vastag gyapjúszalag adja mely a bútor hátsó koronájához csatlakozik antracit, blanc mélangé, gris, terrakotta és moha zöld színekben . Emellett a Moël 2 ülés háttámlája és a háttámla belseje is 2 változatban kapható. Egyik változatban a szokásos  Moël sávok függőleges steppelésivel, míg a másikban  egy új stílusú, szűkebb, fésűszerű, megszakított varrással, ami dinamikus, ritmikus hatást eredményez. Nagyfokú kényelmét lágy, lekerekített vonalai is erősítik.

Image courtesy of Alanna Taylor Tobin | The Bojon Gourmet

Multy – Claude Brisson

Kellemes pozíciójú loung chaise, félúton a kanapé és az ágy közt.

Togo – Michel Ducaroy

A kultikus kanapé jellegzetessége, és egyben védjegye a több tucatnyi kézzel varrott, gyűrött redő, melyek már évtizedekkel ezelőtt  fogalommá tették a TOGOT a design kanapék sorában. Egyszerű,  finom rafinériával megálmodott formája és egyedülálló ergonómiája közel fél évszázada töretlen sikerrel dacol az idővel.

Cover 2 – Marie Christine Dorner

Cserélhető huzatú kanapé, könnyed, szabályos geometriai varrásokkal, melynek kiemelkedően precíz, egymást keresztező, egyenes és íves  varrásai négyzeteket, rombuszokat és csíkokat hoznak létre.

Elysée – Pierre Paulin

Vizuálisan tiszta, kompakt kollekció egyszerű vonalvezetéssel, amely tökéletesen illeszkedik kisebb enteriőrökbe, például a városi lakások nappalijaiba is.

Smala – Pascal Mourgue

Tiszta vonalú, könnyed, lebegő hatást nyúltó ággyá alakítható kanapé. Szélei tetszés szerint egy, vagy mindkét oldalán karfa szerűen felhajthatók, ami kanapé formában tovább fokozza komfortját.

további részletes információ: LIGNE ROSET BUDAPEST