06
nov

Fahatású kerámia mindenhol…

A fa padló és parketta látványa hihetetlen melegséget,  otthonosságot nyújt a lakás minden helyiségében, legyen szó nappaliról, hálószobáról, konyháról, vagy akár fürdőszobáról.

Fioranese

Épp ezért nem véletlen, hogy a kerámia burkolatokat gyártó cégek évről-évre a valódi fapadlókkal megszólalásig azonos vizuális élményt nyújtó innovatív burkolatokkal jelennek meg, látványukban a valódi fa, tulajdonságaikban a kerámia praktikumát hordozva.

Lea Ceramiche 

Most nem is annyira a gres alapanyagukból adódó előnyökre, mint inkább  azokra a különleges designokra,  felületekre, és lerakási módokra szeretnénk kitérni, melyeknek köszönhetően ezek a hidegburkolatok valóban  egészen megtévesztő fahatással bírnak.

Fondovalle

A fahatású gres burkolatok számos gyönyörű famintázatú és erezetű változatai közt válogathatunk, melyeket ma már széles szín és méretválasztékban  találni – nem egyszer meghökkentő módon újragondolva.

Lea Ceramiche

Fioranese

Lea Ceramiche

A klasszikus stílusú intarzia minta ugyan úgy része a fahatású burkolat kínálatnak, mint annak egy merész fricskával provokáló kortárs változatai.

Fondovalle

Refin

ABK

Lea Ceramiche

Az egyik legautentikusabb parketta lerakási mód, a halszálka minta, nem tudta megkerülni a kerámia lapokat sem. A változatos méretek, és textúrák, valamint a különféle árnyalatok számos lehetőséget rejtenek, és a klasszikus lerakási mód ellenére képesek hol modern, hol tradicionális hatást nyújtani.

Refin

Fioranese

Fioranese

Refin

Fioranese

A kedvelt és manapság talán legelterjedtebb a hajópadló fíling, ami a porcelán lapok változatos méreteinek, illetve felületi  textúráinak köszönhetően minden stílusú enteriőrben – klasszikus, rusztikus, skandináv vagy épp minimál – könnyedén megtalálja helyét.

Ariostea

Ariostea

Fondovalle

Fioranese

Fioranese

Fap Ceramiche

A fahatású burkolatok azonban nem csak padlóburkolatként alkalmazhatók, különösen akkor nem, ha léteznek meglepő textúrájú, vagy  nem mindennapi mintákkal lenyűgözővé tett változatai is. Ilyen lehet például egy égett fa 3d-s rajzolata, egy autentikus motívum, vagy egy nem éppen hétköznapi szín.

Fap Ceramiche

Fap Ceramiche

Fap Ceramiche

A fenti burkolatokról részletes információ: GOLDENGRES-DADO BT