02
nov

Funkció és hangulat – asztali lámpa

Az asztali lámpáknak meg van az a különlegessége, hogy egyszerre bírnak tökéletes funkcionalitással valamint érzelmeket befolyásoló hangulattal.

A LIGNE ROSET kínálatában a design lámpák asztali változatai számos formában, színben és anyagban gazdagítják a francia cég termékpalettáját.

HEADLIGHT – Lara Grand

A fényszóró design lehetővé teszi az  irányítást, a tárgyak  közvetlen vagy közvetett  megvilágítását. A forma ötlete   Lara Grand tervező fejében született meg, melyből azután  szatén fekete illetve vörös lakk bevonatos lámpakülönlegesség született.

 

Amennyiben funkcionalitásról beszélünk, akkor elsődlegesen az irányított fény biztosítására gondolunk,vagyis az asztali lámpák helyi fényforráskénti alkalmazására, például olvasáshoz, vagy munkavégzéshez.

DESA – Pierre Charpin

Hatásos asztali lámpa, melyet látványát két egymástól merőben eltérő forma, egy szájjal fújt testes opálüveg henger – amit kecsesen ölel körbe egy filigrán selyemfényű fekete acél gyűrű – valamint egy fogantyúként is használható U alakú cső találkozása határoz meg, határozottan nagy,  szinte már szoborszerű méretben.

SOMERSET – Eric Jourdan

A régi korok tejesüvegét idéző lámpák, négyféle méretben matt fehér opálüvegből készülnek. A legkisebb mini változata vezeték nélkül, újratölthető akkumulátorról működik.

Az asztali lámpák azonban nem csak helyi fényforrásként vannak jelen az enteriőrben, hanem érzelmeinket befolyásolva képesek ugyan ott kellemes atmoszférát is teremteni. Modern, kortárs jellegük ellenére is vannak férfias és nőies változataik, melyek kifinomult, jellegzetesen franciás feminin és maszkulin jegyeket közvetítenek.

Ring My Bell

Headlight

A LIGNE ROSET kínálatában találunk olyan asztali lámpákat is, melyek többféle méretben készülnek, így azok akár önálló dekorációs elemként a padlóra is helyezhetők, majd este másik arcukat megmutatva hangulatvilágításként kelnek életre.

További részletes információ: LIGNE ROSET BUDAPEST