23
Sze

Design lámpák attraktív mozgószövetből

A mozgószövet nem más, mint egy merészen innovatív egyedi szövésű textília, melynek feltalálása a LAOKOON DESIGN alapítójának, Szentirmai-Joly Zsuzsannának nevéhez fűződik.

Ennek a kézi szövéssel készülő, pikkelyekre emlékeztető mozgó szerkezetű szövetnek a különlegessége, hogy vetületei, egymáson folyamatosan mozogva képesek különlegesen attraktív formák és felületek létrehozására, miközben az egyszerű téglalap alakú alapszövet további szabás nélkül  játékosan, a felhasználó számára tetszés szerinti módon variálható, változtatható…

A titok az anyag dinamikus struktúrában rejlik, amit a textiltervező véletlenül fedezett fel, amikor a farkasfog-szalagnak a szövött szerkezetbe való beillesztésével kísérletezett. Az eredmény, hogy a farkasfog szalagsorok képesek egymáson elcsúszni, átfordulni és egyedi térbeli formákat képezni – meglepő, megdöbbentő, és merőn inspiratív volt.

Ez a dinamizmus épült be a MEDUSA asztali és mennyezeti  lámpáinak designjába, aminek hatására a lámpák szinte igazi tengeri élőlényként működnek. Az organikus struktúrájú szövetből készült lámpa burák változatos formákat és fényviszonyokat produkálnak, miközben formájuk a medúza pulzáló mozgását imitálva folyamatosan változtatható.

további részletes információ:  THE SHOWROOM

The gallery was not found!