13
Sze

Modern családi ház Ausztráliában

Látványos kétszintes családi házat tervezett az ausztrál Maytree Studios Caldwell stúdió Queensland-ben. A nem mindennapi léptékű, 1800 négyzetméteres otthon földszintjén kialakított hatalmas konyha és nappali nagyvonalúan fut ki a szabadba, ahol tovább folytatódik immár kényelmes kültéri élettérként.

Érdekes a konyha és a nappali elválasztása,ugyanis sem fal, sem burkolatváltás nem töri meg az egybefüggő teret, ami jelezné a funkció váltást. A megoldást egy építészeti részlettel, egy üvegkorlátos függőhíddal oldották meg, ami saját funkcióján túl, egyben a konyha helyét is kijelöli.

A konyha egyik oldalsó falára tervezett fekete beépített szekrény amellett, hogy tágas tárolóként szolgál eltakarja a fürdőszobába vezető ajtót, miközben határozottan vezeti a tekintetet a két szintet összekötő galéria felé.

A különböző anyagok,  a beton, a régi bontott fa, az acél gerendák és az újrahasznosított téglák használatának tökéletes aránya otthonos melegséget, finom egyensúlyt  és attraktív kontrasztot visz a terekbe.

architecture: MAYTREE STUDIOS