27
aug

Marie-Christine Dorner

Marie-Christine Dorner, a  Londonban élő és alkotó belsőépítész és designer. Diplomáját 1984-ben szerezte a párizsi Camondo-n. Nem sokkal ezután, a világot bejárva Japánban telepedett le, ahol egy évig élt Tokióban. Itt fedezte fel a forma, a szellemiség és az erő azon hármasát, amely legfőbb jellemzői a szigetország ősi kultúrájának és tradícióinak.

LIGNE ROSET – Cover

1987-ben Párizsban nyitotta meg saját design stúdióját, ahol a francia formatervezés újjászületésének egyik vezető alakjaként a sajtó igen rövid idő alatt elismerte szakmai sikerét.

Ezen időszak alatt, a 80-as évek végén felújította a Saint Germain des Pres La Villa szállodáját, a Palais Royal Comédie Française éttermeit, valamint olyan japán üzleteket, melyek ideájával  mindig is szoros kapcsolatban állt, ahol még mindig szoros kapcsolatban állt, a Seasons Gallery ruházati üzletét, és a La Bohème éttermet, amikkel párhuzamosan számos magán projectet tervezett, köztük a divattervező Alexandra de Gastines első butikját.

Mint formatervezőnek, a bútorok mindig is  preferált tevékenységi területe volt munkásságának. Egyedi darabokat tervezett például a párizsi Mobilier National számára valamint a francia Artelano és Fourniture, a spanyol Scarabat Spanyolországban és a holland Montis számára.

MONTIS – Ivy

SCARABAT – Chair Loé, Luminous console Dédé

1990-ben a világ egyik legnevesebb finom porcelángyártója,  a limoges-i  Bernardaud kérésére tervezett, 1998-ban pedig  létrehozta a Louvre Múzeum butik termékcsaládját. Munkáját a világ minden táján elismerik, melyek folyamatosan szerepelnek egyéni és  csoportos vernisszázsokon például a londoni Victoria és Albert Múzeumban, Párizsban a Georges Pompidou Központban és a Cartier Alapítványban,  Tokióban a IDÉE Pacific és az Axis Gallery -ben, valamint Genfben, Los Angelesben, St. Etienne-ben, Limoges-ben és Nápolyban.

IDÉE – Minus Chair, Air Plus

BERNARDAUD

ZEUS – Roma Low

Karrierje a kreatív tevékenységeinek két fő állomására koncentrál: a kísérletezés és a gyakorlati formatervezés. Kapcsolata a francia design bútor gyártó LIGNE ROSET -val hosszú évekre nyúlik vissza, és mára annak egyik legismertebb és legmeghatározóbb tervezőjévé vált.

LIGNE ROSET – MCD

LIGNE ROSET – Iso

LIGNE ROSET – Amédée

LIGNE ROSET – Jali

LIGNE ROSET – Kotori