28
Júl

A legszebb cementlap hatás gresporcelánból

Manapság talán a legkedveltebb burkolatfajták egyike a cementlap, annak mind az eredeti, mind az innovatív, cementlap jellegű gres burkolat formája. Ez a burkolat típus magában foglalja a gres lapok összes kiváló tulajdonságát, a rendkívüli keménységet, a kimagasló kopásállóságot, a tökéletes fagyállóságot és higiéniát.

A FIORANESE újdonságát a CEMENTINE RETRO gyűjteményt, azok a tradicionális hatszögletű illetve négyszögletes cementlapok ihlette, amelyeknek domináns színei gyakran szürke és téglaszínű árnyalatok voltak. A XX. század elején ezek a kicsi cement és a beton lapok rendkívül népszerűek és kedveltek voltak és mivel mivel erősnek és olcsónak tartották őket, gyakran használták mind az otthonok, mind a gyárak, mind a középületek padló- és falburkolataként.

Az autentikus kompozíciók az egyszerű színek váltakozásán alapultak, virágokkal, indákkal, egyéb organikus és geometrikus motívumokkal, melyek a divatos Liberty és Deco stílusokat értelmezve padlóburkolatként új alternatívái lettek a szőnyegeknek. Mindeközben megjelenésükkel garantálták ugyanazokat a funkcionális határvonalakat és azt a vizuális erőt, mely eddig csupán a részletgazdag szőnyegekre volt jellemző.

A Silvia Stanzani által tervezett CEMENTINE RETRO burkolatok 20 x 20 cm-es méretekben készülnek, többféle mintával, melyekből szabályosan ismétlődő-  illetve randomszerű szőnyegminták alakíthatók ki.

A szabályosan ismételhető minták ötféle motívumból, illetve kétféle színből, a kék és a homokszínek árnyalatiból állnak

Retro 1

Retro 1

Retro 2

Retro 2

Retro 3

Retro 3

Retro 4

Retro 4

Retro 5

Egyszínű alaplapok is találhatók a gyűjteményben, a régi műköveket időző piszkos-fehér, kék és antracit árnyalatokban, melyek színeikkel tökéletesen harmonizálnak a mintás lapokkal és gyönyörűen egyszerűségükkel gyönyörűen kiemelik azok tarka motívumvilágát.

Bianco, Nero, Azzurro

Retro Nero

A Retro Mix és a Retro Decor kollekciókban, a dobozokba vegyesen található tucatnyi mintából tetszés szerint alakíthatók ki a véletlenszerű, teljesen ad hoc megjelenések.

Retro Deco és Retro Mix

Retro Mix, Retro 4 és Retro Bianco

További részletes információ:  GOLDENGRES-DADO BT