29
jún

Vízesés csaptelep a Gessi-től

Az olasz Gessi úgy véli, hogy a modern fürdőszobának az esztétikai  és funkcionális  élményen keresztül, minden részletében tulajdonosának személyiségét is tükrözniekell.

Az iSpa gyűjtemény egy fontos mérföldkő volt a Gessi történetében, hiszen ez az első alkalom, hogy az olasz gyár a fürdőszoba minden egyes területére tervezett, vagyis a sorozat nem csupán csaptelepeket, hanem kádat, mosdókat és szanitereket is felvonultat, mégpedig a tőle megszokott csúcstechnológiás kivitelezésben.

A design, az innováció és a kreativitás koncepcióját az otthon egyik legfontosabb részében a fürdőszobában bontakoztatták ki, azzal a nem titkolt céllal, hogy olyan fürdőszobai teret alkossanak, ahol minden egyes berendezési tárgy szoros szimbiózisban él egymással.

Az Ispa formanyelve igen empatikus és kommunikatív: egyrészt kellemesen lekerekített, lágyan kifinomult, másrészt határozottan erős, karakteres, melyet érezhető nyugalom leng körbe.

Megtervezésével a designer, Prospero Rasulo tudatosan új fogalmat is teremtett, mégpedig a “biodesign” fogalmát, ami valójában azokat a természet ihlette tárgyak takarja, melyek összekapcsolják a természetet a technológiával az esztétikával és a funkcionalitással.

Az Ispa csaptelepek formáiban tökéletesen felismerhető a vízesés forma és annak élménye, mindegy hogy mosdó, zuhany, kádtöltő, vagy épp elektronikus vezérlésű  konyhai csaptelep változatáról van szó.

A csaptelepben a design és a legújabb technológiák tökéletes párosokat alkotnak. Innovatív rendszere úgy csökkenti a víz mennyiségét, hogy azt használat közben nem érzékeljük és ezzel akár 70 %-os vízmegtakarítás is elérhető.

Vízkőlerakódás elleni védelmét egy, a csaptelepbe integrált méhsejt alakú szerkezet biztosítja,  szemben a hagyományos fém szűrőkkel, amelyek sokkal fogékonyabbak vízkő felhalmozódásra, míg különösen halk, szignifikánsan csökkentett zajszintjének hosszan tartó használat – zuhanyzás, kádtöltés – közben van igazán nagy jelentősége.

Az Ispa speciális krómozott felülete a Finox, a Gessi saját kutatásainak és fejlesztésének eredménye, ami még nagyobb tartósságot, és ellenállást biztosít a kémiai tisztítószerekkel szemben, valamint még látványosabb esztétikai megjelenést nyújt a csaptelepeknek.

A gyűjteményt a csaptelepekkel harmonizáló kád, mosdó  és szaniter, illetve kiegészítő kollekció teszi teljessé.

további részletes információ: BALTEX HOME