13
jún

Living Divani – Salone del Mobile újdonság 2017

Az új LIVING DIVANI kollekciót a pihentető légkör, a relaxáció egyfajta magasabb szintre emelése definiálja, ahol térben is időben egy nyugodt és tökéletes egyensúly keletkezik az álom és a valóság között. A kollekciók három három világvezető designer illetve stúdió, Piero  Lissoni, Arrivillaga, és Lopez Quincoces nevéhez kötődik. 

A Living Divani Milánóban egy átfogó, és az eddigiektől sokkal modulárisabb ülőbútor koncepciót vezetett be, olyan megoldásokkal, amelyek lehetővé teszik a maximálisan egyedi, személyre szabott kialakítások tucatjait.

A kárpitozott bútorairól híres olasz cég újdonságai a kényelmes, puha, gubó hatás hangsúlyozásával párhuzamosan, kiemelten fókuszálnak a bútorszövetek textúráira, a fém részletek formáira és ragyogására, követve, vagy még inkább innovatív módon diktálva az ultravékonyra, “mintha csak a levegőben úszna” trendet.

ROD BEAN

Piero Lisssoni jól ismert ikonikus darabja, most kecses görbületet kapott, aminek hatására a bútor nagyvonalú átriumszerű jelleget öltött. Ezzel a Living Divani új funkcionális és kifejező lehetőségeket kínál a Rod család számára,  könnyű, szellős héjjal  és gazdagon párnázott, gombokkal díszített részletekkel.

Az új Rod Bean elemei dinamikusan elfolyó formáival vonzza a tekintetet, és teszi még vonzóbbá a teret. A kanapé görbületeinek hajlásszögei, illetve  a hozzájuk igazodó ülőfelületek mélysége és cikkelyes formája lehetővé teszik a lehető legtökéletesebb integrációt a már  meglévő elemekkel, illetve az újabb és újabb elemek sorolását, az újabbnál újabb formák és kombinációk kialakítását.

DUMAS

Szintén Piero Lissoni tervezés a Dumas karosszék, ami tökéletes kiegészítő darabja a Rod Bean kanapéknak.

Kompakt, ugyanakkor  nagyvonalúan lágy vonalvezetése egy figyelemre méltó ellentmondás. A Dumas sötét fa, vagy fényesre polírozott fém lábain nyugvó alacsony háttámlás kényelmes ülőfelületével hűen tükrözi a Living Divani és Lissoni  stílusát.

CONFIDENT RATTAN

Dekoratív, valódi rattan külső borítást kaptak Lissoni félköríves Confident Rattan antracit és földszínű foteljei.

Természetes anyagok, és tapintható érzetek jellemzik kézzel készített Living Divani klasszikus formai újragondolását, a lekerekített ölelésével kényeztető magabiztos megjelenésű karosszéket.

LIPP RATTAN & LIPP DORMEUS

A rattanban rejlő új formai lehetőségeket bontotta ki Lissoni,  mikor megalkotta a Lipp karosszékének új, rattannal kombinált változatát, annak az elődtől már jól ismert  gyémánt alakú varrásaival.

A sűrű rattan szövés, amely úgy néz ki, mint egy haute couture hímzés, egyfajta autentikus kézműves jelleggel ruházza fel a karosszéket, csak hogy az a legkifinomultabban illeszkedhessen  akár az otthoni, akár a közületi enteriőrök elegáns világába. Újraértelmezi kortárssal designt, miközben a Living Divani jellegzetes geometriai szellemiségét hordozza, egy gondolatnyi retro-érintés varázsával.

A sikeres gyűjtemény új darabja, egy kényelmes aszimmetrikus daybed, nőiesen vékony tűsarkakon állva, a Living Divani minden könnyedségével felruházva

Részletes információ itthon:  SOLINFO LIGHTING & HOME