08
jún

A klasszikus elegancia minimalista átgondolása

A DURAVIT  Cecilie Manz által tervezett LUV kollekciója az északi minimalizmus és az időtlen elegancia különösen szép ötvözete.

A gyengéd formái ellenére,  pontos, tiszta és határozott éleivel a kollekció minden egyes darabja szigorú geometriát követ. Az inspiráció a lehető legegyszerűbb gondolat, egy asztalra helyezett vízzel teli tál képe volt, ami egy olyan új formatervezési nyelvben jutott érvényre, ami a puritán minimalista, és klasszikusan elegáns jegyeket  rendkívül egyedi módon értelmezte.

A Luv mosdók és kádak a DURAVIT által kifejlesztett innovatív DuraCeram® -ból készültek, melyek legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy lehetőséget ad a kerámiákra egyébként egyáltalán nem jellemző éles szélek kialakítására, melyek azután a mosdótálak és kádak ovális formájával, egy különösen tiszta és kifinomult formavilágot eredményeznek.

A pultra ültethető mosdótálak három különböző méretben, beépített csaplyukkal, vagy anélkül készülnek, mely előbbi változatok polcként is szolgálnak a szappan vagy más apró  tárgyak számára.

Az átgondolt kialakításnak köszönhetően  az ovális mosdótálaknak nagy belső medencéjük van, ami abszolút kényelmessé teszi a használatot akár a méretesebb férfi kezek számára is.

A mosdótálak a klasszikus fényes  fehér változat mellett  a most vezető trendet képviselő duocolor változatokban is léteznek, vagyis a külső felületükön matt fehér,  nagyon finoman árnyalt szürke illetve homokszínekben is kaphatók. Ennek különösen a bútorokkal való kombináláskor van esztétikai szerepe, hiszen ezzel egy tökéletesen harmonikus összbenyomás tud kialakítani.

A modern fiókos  fürdőszoba bútorok  állítható magasságú lábakkal és egy, kettő, vagy három  fiókkal rendelkeznek, amelyek a legmagasabb technológiát képviselő az önzáró funkció révén a lehető legcsendesebben és legfinomabban nyílnak és csukódnak.  Az új színek, a fehér, a  taupe, kő szürke, világoskék illetve éjkék, lehetővé teszik az  egyedi fürdőszoba kialakításokat, míg a felső fiókhoz opcionálisan rendelhető  dió- vagy juharfából készült rendszerező a tökéletes rendért felel.

A tükrök megjelenésén a lekerekített éleknek köszönhetően visszaköszön a kollekció egységes formanyelve, ami így ideális kiegészítője a mosdóknak. Minden high-tech szabályzó eleme diszkréten elrejtve a tükörben,  érintés nélküli kezelőpanelje segítségével vezérelhető és szabályozható LED-világítása, fényereje és fűtése – utóbbi biztosítja a tiszta, páramentes tükröt, még a legforróbb zuhany után is.

A LUV gyűjteményét szabadon álló, fal mellé állítható egyenes, valamint jobbos és balos kivitelű sarokkádak teszik teljessé. A fürdőkádak a mosdókagyló formáját tükrözi, ezáltal meglepően “lágy, puha” hangulatot keltenek.

A DuraSolid® anyag lehetővé teszi egy rendkívül vékony peremű, ugyanakkor rendkívül tágas belső terű kádak kialakítását.

Ovális formája  minden esetben nagyvonalú és lenyűgöző, függetlenül attól, hogy szabadon,  fal mellett,  vagy sarokban helyezzük el. Igény esetén opcionális lehetőségként bármelyik típus kiegészíthető egy Bluetooth-al működtethető professzionális hangrendszerrel. 

További részletes információ:  SVÁBBAU