04
jún

Poliform, Mad Chair székek

A világhírű designer Marcel Wanders által a Poliform számára tervezett Mad Chair egy az 50-es évek stílusában büszkélkedő kollekció, mely néhány év alatt a kortárs design egyik híres darabjává vált. 

A Mad Chair sorozat harmonikus megjelenése egy figyelemfelkeltő üzenet a design, a funkció és a kiemelkedő minőség tökéletes hármasáról.

A történet a mára ikonikussá vált MAD CHAIR-rel kezdődött 2015-ben. A fotel jellegzetességét az a folytonos vonalvezetés adja, ami egyszerre teszi kompakttá és könnyeddé formáját.

A MAD DINING CHAIR egy letisztult vonalvezetésű teli kárpitos étkezőszék, finoman ívelt ülőfelülettel és háttámlával,  stabil, ugyanakkor mégis kecses hengeres falábakkal.

A MAD QUUEN játszik az exkluzív kézműves részletekkel, az “elődhöz  hasonló  lágy, folyamatos vonalakkal, de öblösebben, robusztosabban, körbe ölelősebben – ezáltal egy lágy megnyugtató képet formálva,  erős, határozott megjelenésű hasonlóan markáns, átlós fa lábaival.

A MAD KING a gyűjtemény magas karosszéke, melynek teljesen újszerű külsőt kölcsönöz aszimmetrikus külleme, ami valójában az egyik karfa helyén megjelenő, nemes fából készült asztalkának köszönhető  fából készült tálca helyezhető el.

A legújabb darab, a 2016-os  MAD JOKER egy minden részletében finoman újragondolt változat, ami a magas háttámlájával, és kétoldali fejtámaszával a klasszikus Bergere foteleket idézi, azonban kortárs szellemben  átrajzolt kecses fém forgólábbal.

Szintén a múlt stílusvilágából merítkezett a Juliette Récamierről, vagy ahogy a világ ismeri a Madame Récamierről elnevezett jellegzetes sezlon formájú MAD CHAISE LOUNGE. Féloldalas hosszan, lustán elnyúló megjelenése, eleganciát, nagyvonalúságot, és végtelen kényelmet sugall.

további részletes információ: BALTEX HOME