24
máj

Design drót-szövött homlokzat

Különleges műszaki megoldásokkal ötvözött látványos és egyedi megjelenés teszi igazán vonzóvá a homlokzat megjelenéséi formáinak új értelmet adó Haver & Boecker építészeti drótszöveteit.

HAVER & BOECKER homlokzatburkolat

HAVER & BOECKER homlokzatburkolat

A gyár 1887-ben, a németországi Hohenlimburgban kezdte meg a szőtt drótháló gyártását. Ma a világ egyik vezető gyártóinak egyike, mely világszerte számos leányvállalattal és gyártó egységekkel rendelkezik. Munkájuk tapasztalaton, folyamatos kutatáson, termékek- és a gyártási folyamatok fejlesztésén, valamint alkalmazottaik szakértelmén és képességein alapszik.

HAVER & BOECKER homlokzatburkolat

Külső homlokzatok és térelválasztók tervezéséhez nagy termékválasztékát kínálják olyan szőtt dróthálóknak, melyek ötvözik a magas esztétikai értéket és műszaki tulajdonságokat új épületeknél vagy épület-felújításnál. A ház homlokzatát esetenként teljes mértékben átformáló szőtt dróthálóval a Haver szövetei kihangsúlyozzák az épületet és végtelenül egyedi jelleget adnak neki. A nézőpont szögétől és a körülvevő fényviszonyoktól függően az anyag többféle megjelenése mindig más, az áttetszőtől az átláthatatlan diszkrétig. A szőtt drótháló felületén tükröződő fények és árnyak, a nap és a felhők képe egy csillogó második bőrt alkotnak. A helyesen kidolgozott és aprólékosan megtervezett homlokzat olyan sajátos követelményeknek is megfelelhet, mint a biztonság, az UV-védelem vagy a zaj elnyelése.

HAVER & BOECKER homlokzatburkolat

A hálók anyaga általában jó korróziós ellenállást biztosító, magas minőségű rozsdamentes acél, molibdénnel ötvözve. A Haver & Boecker gyártósora maximális átláthatóságot, rugalmasságot és minőséget nyújt az építész és a beruházó terveinek megvalósításához. Az első vázlatoktól a gyártásig és beszerelésig szakértők segítik a tervek megvalósulását.

HAVER & BOECKER homlokzatburkolat

Legújabb fejlesztéseink egyike a XXI. század technikai lehetőségeit a végletekig kiaknázó IMAGIC WEAVE  LED rendszer, mely egyesíti az építészeti dróthálót a legújabb LED technológiával. Az épülethomlokzatok, mint nagy látható felületek, egyre inkább az új médiakommunikáció középpontjába kerülnek. A LED technológiával működő nagyméretű színes mozgóképek és építészeti videók új lehetőségeket kínálnak mind megjelenésben, mind funkcióban, bármely városi környezetben, éjjel és nappal egyaránt.

HAVER & BOECKER homlokzatburkolat

Az IMAGIC WEAVE új, vagy már meglévő homlokzaton 16 millió színig egyedülállóan programozható fényeffektusokat és teljes videó tartalmakat varázsol a drótháló felületére, kibővítve annak funkcióját, esztétikus, egyedi megjelenés biztosítása mellett. Az épület homlokzatán így hatalmas méretű információs felület nyerhető anélkül, hogy a mögöttes funkciók sérülnének. Az épületből továbbra is ki lehet látni és biztosítható a természetes szellőzés is.

HAVER & BOECKER homlokzatburkolat

Az építészeti háló hátsó falára rögzített keskeny LED profilok segítségével a homogén és áttetsző homlokzati kép minden időben, még a LED-ek kikapcsolt állapotában is, mutatós marad. E megoldással egyaránt díszíthetők kültéri vagy beltéri felületek, akár egészen nagy felbontású videókkal vagy grafikus animációval, miközben a rozsdamentes acélháló-rendszer minden előnye megmarad.

HAVER & BOECKER homlokzatburkolat

A szőtt dróthálók beépíthetők vízszintesen függesztve is. Az ilyen pozícióban beépített hálók jótékonyan befolyásolják a terek akusztikai tulajdonságait. A hálók lyukméretének, a szövés típusának és a hálót alkotó „drótok” vastagságának gondos megválasztásával igény szerinti csillapítás érhető el, mely tervezéséhez a gyártó minden segítséget megad. A technológia alkalmas többek közt nagy belmagasságú terek esztétikus térelhatárolására, a fölötte lévő gépészet eltakarására anélkül, hogy a vezetékek ellenőrizhetősége, vagy egy automatikus oltóberendezés működőképessége csorbát szenvedne.

HAVER & BOECKER homlokzatburkolat

további info:  LAMBDA SYSTEME