09
máj

Life Extraordinary – a MOOOI milánói kiállítása és újdonságai

Idén 4. alkalommal alakította át 1700 m2-es milánói showroom-ját a Via Savona-n a Moooi brand egy lenyűgöző koncepció mentén kivitelezett kiállító térré.

A vendéglátás jegyében egy szokatlan hangulatú installációt tekinthettek meg a látogatók rendkívüli részletekkel. A különböző terek és szobák mind szállodai, éttermi, irodai vagy bár atmoszférákat mutattak be.

Az extravagáns terek lehetőséget teremtettek az új termékek, a  Moooi  inspirált kényelem, melegség és kreatív luxus bemutatására, a márka koncepcióhoz hű, innovatívan provokatív, költői formában.

Mintha egy szállodába lépnénk, ahol a lenyűgöző lobbyn át jutunk a különböző életterekbe, a lakószobákba, irodákba, éttermekbe, vagy épp a bárba – ahol a nagy attrakció, ami az egész tárlaton átível, a Levis Biss által fényképezett és minden térben megjelenő mikroszkopikus rovarrajzok gigantikus ábrázolása volt.

Belépéskor, mintegy 160 lámpát csodálhattunk meg a cég 2001-es alapításától napjainkig, köztük nem egy  Marcel Wanders és Casper Vissers designnal.

A kiállításon a Moooi Carpets új szőnyegei is láthatóak voltak Edward van Vliet, Marcel Wanders és Noortje van Eekelen és Edward van Vliet tervezésében.

Mind e-mellett további jó néhány újdonság is bemutatásra került, köztük Arihiro Miyake, Bertjan Pot, Maarten Baas, Umut Yamaç, Edward van Vliet, Joost van Bleiswijk, Studio Job, Nika Zupanc, Neal Peterson, Luca Nichetto és Noortje van Eekelen & Rick Tegelaar design darabjai. Ezen felül, itt mutatták be az Moooi első ágyát is, a Monster Bed-t,  és a Sofa Maarten Baas-t, a  szabálytalan, ceruzákra hasonlító modulokból álló szófát is, kiegészítve Marcel Wanders és Baas kis asztalaival.

A kiállítástervezője Marcel Wanders volt, akinek életképei egy kifinomult és rendhagyó szemléletet tükröztek egy egyedülálló életérzést képviselve.

További részletes információ a MOOOI termékekről és újdonságokról: SOLINFO LIGHTING & HOME

CANAL CHAIR  / Luca Nichetto

Perch Light Tree /Umut Yamac  

Luna Piena /Marcel Wanders

Turbo Tables /Maarten Baas

Something Like This Sofa / Maarten Baas  – “O” ülőbútor /Marcel Wanders – textilek / Edward van Vliet

Boutique Horizons / Marcel Wanders

Meshmatics Chandelier lamp /Rick Tegelaar

NR2 Large lamp / Bertjan Pot