08
máj

Burkolatok tisztítása, ápolása

BURKOLÁS UTÁNI TEENDŐK

A megvásárolt fal- és padlóburkolatok szépségének maradéktalan érvényesülése, hibátlan látványuk hosszú távú megőrzése, csak a burkolási feladatok utáni alapos tisztítás elvégzése, és rendszeres karbantartás mellet valósítható meg.

ATLAS CONCORDE

FAP CERAMICHE

A takarítás minden fázisára a professzionális, magas minőségi színvonalú FILA termékeket ajánljuk. A burkolattisztítás vezető fejlesztő és tisztítószergyártó cége, több évtizedes tapasztalattal, laboratóriumi kísérleteken alapuló szaktudással állította össze termékcsaládját.

Burkolás utáni tisztítás

A munka befejezése után a burkolat szakszerű, alapos takarítása elengedhetetlen. Egy rosszul végzett, vagy elmaradt takarítás miatt a le nem mosott maradványok megnehezíthetik a későbbi hétköznapos takarításokat, akár a padlón, vagy a falon. Hogy biztosra menjünk a takarítással, súrolókefés takarítógép használatát javasoljuk.

GRANITI FIANDRE

Vízzel kevert cement alapú maradványok eltávolítása

Hogy eltávolítsuk a cementhabarcs-, csemperagasztó-, fuga- és gipszmaradványokat, a burkolás után 1-2 nappal kell elvégezni a takarítást, és sosem 10 nap múlva. Ennyi idő eltelte után már nagyon nehézkes a szennyeződések eltávolítása.

A tisztításra érdemes olyan sokoldalú speciális szert választani, mely egyszerre tudja kezelni a különböző szennyeződéseke, nem színezi és károsítja a felületet, megkíméli az érintkező alumínium vagy acél felületeket, és nem tartalmaz sósavat egészségünk megőrzése érdekében.

A szakértő ajánlata: FILA Deterdek, vízkőoldó és sokoldalú lerakódás eltávolító sav az építkezés maradványainak megszüntetésére (fugafátyol, ragasztó, stb.)

LEA CERAMICHE

Epoxy alapú anyagok (fugák, ragasztók) eltávolítása, üvegmozaik tisztítása

A tisztításnak azonnal meg kell történnie, méghozzá egy szivaccsal és bő vízzel, mert ezen anyagok akár perceken belül is megköthetnek. A burkolat száradását követően célszerű valamilyen lúgos mosószerrel alaposan átmosni a felületet.

A szakértő ajánlata: FILA CR10, speciális epoxy szennyeződés eltávolító tisztítószer, porcelán burkolatokhoz, mázas kerámiákhoz, üvegmozaikhoz.

VITREXMOSAICI

TREND MOSAIC

További részletes információ a FILA termékekről, illetve a cikkben szereplő burkolatokról: BALTEX HOME