26
ápr

A legújabb Landmann faszenes grillkocsi

A német LANDMANN kerti grilljei megjelenésükkel, funkcionalitásukkal, és kiemelkedő minőségükkel egyaránt felhívják magukra a figyelmet, mindegy, hogy faszenes, gáz, apró asztali, vagy sok személyes hatalmas változataikról van szó.

Mivel pedig most van csak igazán aktualitásuk, úgy döntöttünk nagyító alá vesszük a legkedveltebb típusaikat- néhány recepttel fűszerezve további kedvcsinálóként.

Elsőként egy faszenes változatot, a DORADO 31400-t néztünk meg közelebbről.

A tradicionális formájú fekete festett kerekes grill kocsi, akár egy 10 fős társaságot is könnyedén kiszolgál.  Két nagyméretű (42 x 56 cm) öntöttvas rostélyának felületén egyszerre  komoly mennyiségű finomságot tudunk sütögetni, míg a felette teljes szélességben végig húzódó mobil rács további grillezési, vagy melegen tartási lehetőséget biztosít.

Méretes dupla falas fedele kiválóan tartja a hőt,  beépített hőmérője pedig precízen mutatja az aktuális  sütési hőmérsékletet, fogantyúja robusztus, stabil és csúszásmentes.

A faszén, illetve a brikett behelyezése és pótlása kényelmes és biztonságos, csupán egy egyszerű mozdulattal le kell hajtani a grill kocsi ajtaját, és máris hozzáférünk a nagyméretű nyíláshoz.  Ez egy valóban felhasználóbarát megoldás ugyan is az ajtón át hozzáférünk a tűztérhez, nem kell levenni a grill rácsokat mozgatni, emelgetni. A perforált faszén / brikett tartó egy kar segítségével fel-le “lifteztethető” attól függően, hogy több vagy kevesebb hőre van szükség a sütéshez. A lehulló hamut egy nagyméretű tálca fogja fel, ami a sütés végén könnyedén eltávolítható.

A két oldalán található fémpolcok ideális tárolóhelyek, az egyiken fogantyú található ami segíti a kocsi mozgatását, a másik szélén pedig apró akasztók sorakoznak amire a grill eszközöket, csipeszeket, lapátokat lógathatjuk. A polcok további előnye, hogy bármikor lehajthatók, így a grillkocsi a téli tároláskor lényegesen kisebb helyet foglal. Emellett a belső felükön kialakított réseken – a polcok lepakolása és lehajtása nélkül – férünk oda a kocsi oldalán található egy-egy hőmérséklet szabályzóhoz, amiből a harmadik egyébként a fedél tetején helyezkedik el, lehetővé téve pl. a kedvelt indirekt grillezést. Méretes műanyag kerekei a könnyű mobilitásának zálogai, akár egy törékeny hölgy is pillanatok alatt el tudja mozgatni a kívánt helyre.

Összegzésül, a Landmann 31400 Dorado egy robusztus, megbízható, nagyon jó minőségű faszenes grillkocsi,  ami modern és elegáns designjával az igényes kertek, és finom grill ételek magabiztos képviselője.

További részletes információ: LANDMANN HUNGÁRIA