16
ápr

Általános iskola egész más látásmóddal

ELENA DOBROVOLSKAYA vezetésével az eddigiektől merőben eltérő, egészen különleges általános iskolát álmodott meg a DREAM DESIGN STÚDIO.

A NEW SCHOOL project  alapelgondolása és a koncepciója egy olyan  optimista környezet megteremtéséről szólt, ahol a gyerekek nem csak a tudás megszerzésére, hanem annak megismerésére is lehetőséget kapnak.

Az építészek tágas, újszerű és formabontó tereket terveztek, ezzel indítva egy valóban újító jellegű változást a kialakult egyhangú és lehangoló iskolai sémák ellen.

A New School  alapkoncepciója az öröm,  a kreativitás és pozitív gondolkodás . Egy ötlet, ahol a legnagyobb hangsúly az életteli inspiratív tereken van, ami egyfajta új, pozitív progresszivitással bír egy most felnövő, képlékenyen, jó irányban formálható fiatal nemzedék számára.

A gyerekeknek ma van csak igazán szükségük a megfelelő környezeti, ízlésbeli  és erkölcsi útmutatásra, amihez hathatós és érdemben is valódi segítséget nyújthat egy más, például a design oldaláról érkező támogatás.

A NEW SCHOOL célja, hogy felhívja a gyermekek figyelmét a tervezés, az ergonómia, az esztétika és igényesség fontosságára és azok messze mutató pozitív hatásaira.

Itt nincsenek szabvány tantermek,  sivár lobby falak, folyosói tornaórák, lelombozó iskolai  könyvtárszobák. Ehelyett van viszont rengeteg fény, természetes és környezetbarát anyagok, vidám színek, képek, érzelmek, valamint több tucatnyi leleményes és up-to-date design megoldás.

Kérdem én, van tanár – aki ne szeretne ilyen környezetben tanítani, diák – aki ne szeretne ilyen iskolába járni, és szülő – aki ne szeretné  ilyen iskolában tudni gyermekét…?

Még több képért kattints IDE