11
ápr

Nathan Yong

A LIGNE ROSET egyik legismertebb tervezője Nathan Yong pályafutása 1991-ben kezdődött, de érdekes módon nem tervezőként, hanem beszerzési és termékfejlesztési vezetőként több nagy Szingapúri cégnél. Munkája révén folyamatosan utazott, ami lehetővé tette, hogy megismerje India, Vietnam, Thaiföld, Indonézia és egy sor más távol-keleti ország tradicionális kézműves hagyományait.

Ligne Roset - Elizabeth

Ligne Roset – Elizabeth

1999-ben két barátjával Nathan Air Division néven megnyitotta kis üzletét, ahol az ázsiai kézművesség ihletésére született saját tervezésű darabjait árulta – alkotásaival pedig sikerült felkelteni az érdeklődést mind Szingapúrban, mind külföldön. Ennek hatására nem sokkal később folytatta és befejezte tanulmányait az ausztráliai University of New South Wales Masters in Design szakán, summa cum laude végzett.

Punt

Punt

Gyermekkori élményei Szingapúrban gyökereznek, és úgy tűnik ez egy életre szóló útravaló lett számára.

Alkotásait leginkább egy megkülönböztető, erős érzelmi megközelítés befolyásolta társadalmi és kulturális érintettség jellemzi.

Tárgyai a természetben szemlélődő művész illúzióinak megtestesülései, az egyszerűség a nyugalom és a természet iránti az alázat legszebb formai kiteljesedései.

Design Within Reach

Design Within Reach

Punt

Punt

Figyelmét az öncélú, felesleges részletek helyett, az innovatív funkcionális stílusok, a környezetébe természetes, könnyed eleganciával harmonikusan illeszkedő tárgyak megalkotására fordítja.
2008-ban, Nathan ben elnyerte a világ egyik legrangosabb nemzetközi design díját, a Design Award – Designer of the Year-t, majd a 2011-es  Salone del Mobile-n, a nemzetközi színtér legígéretesebb fiatal tervezőnek is megválasztották. Székhelye mind a mai napig Szingapúrban van, itt vezeti multidiszciplináris design stúdióját, az ipari és grafikai tervezés, a belsőépítészet, a stratégiai tervezés és a brand építés területein.

A munkám a természet iránti vágyam tükrözik, egy olyan modern dzsungelben, mint Szingapúr – mondja Yong.

A LIGNE ROSET-val való értékes kapcsolatát számos gyönyörű design darab, lámpák, székel szófák, asztalok és kiegészítők fémjelzik. Legutóbbi munkáinak egyikét, a beton jellegű CALICOT lámpát a párizsi Objet Maison kiállításon csodálhatta meg nagyközönség.

Ligne Roset - Calicot

Ligne Roset – Calicot

Punt

Punt

 

Ligne Roset - Parachute

Ligne Roset – Parachute

Gebrüder Thonet Vienna GmbH

Gebrüder Thonet Vienna GmbH

Living Divani

Living Divani

Ligne Roset - Pebble table

Ligne Roset – Pebble table

Punt

Punt

Folks Furniture

Folks Furniture

Ligne Roset - Marcello / Marcella

Ligne Roset – Marcello / Marcella

SpHaus

SpHaus