07
ápr

Molteni & C – avagy olasz design 80 éve

A MOLTENI & C  30-as 40-es években kézműves műhelyből lett ipari vállalattá. Angelo Molteni alapította meg az üzemet 1935 ben, mely az 50-es évekre Olaszország vezető hálószobabútor gyártójává nőtte ki magát.

A 60-as évek gazdasági fellendülése segítette a MOLTENI & C – t hazája legrangosabb cégei közé lépni német gépek hatékony bútorgyártásával. A 70-es években a cég fókuszában a kortárs design áll, a cég termékei a modern bútor jelképeivé váltak és ekkor kezdi a szerződéses üzletágat is.

Szerződéses részlege is alakult a 80-as évekre, a bútortervezéshez belsőépítészeti projektek is csatlakoztak, úgy, mint hotelek és így az igazán nagy projectek igényeit is ki tudják szolgálni. A globalizáció terjedésével aztán a vállalat tovább terjeszkedett Európában, a tengerentúlon és Ázsiában a 90-es években. A 2000-es évekre már a kárpitos bútorokra is fókuszáltak és saját márkabolt hálózatot is nyitottak. A Molteni csoport 2015-ben ünnepelte fennállásának 80 éves évfordulóját.

 A belga születésű Vincent Van Duysen a genti Sint-Lucas School of Architecture hallgatója volt. Antwerpenben alapított saját építész stúdiót 1990-ben. Épületek mellett enteriőröket és tárgyakat is tervez. 2016 ban lett a Molteni&C kreatív igazgatója. Stílusára leginkább az esztétikai minimalizmus a funkcionalitás és az időtlen elegancia a jellemző, a  Molteni kínálatába tervezett bútorain elsősorban az egyenes vonalú design és racionalitás érhető tetten.

PAUL SOFA

A termékcsalád éppúgy illik egy nappaliba, mint egy irodaépület lobbijába variációs gazdagságának köszönhetően. Könnyű, lebegő hatást keltenek öntött alumínium lábai. Két és háromüléses szófák, sarok- és szigetszerű elemek állnak rendelkezésre a kanapé-összeállításokhoz egybefüggő ülőpárnájával.

RIBBON BED

egy mesésen puha kárpitozott ágy egy fiatalos, modern designnal, természetes anyagok felhasználásával, melyet a magas és puhán párnázott fejtámla teszi igazán kortárs termékké. Bőr részletek futnak körbe a fejtámlán és az ágyon, mind szerkezeti mind esztétikai célból.

QUINTEN SIDEBOARD

A tökéletesen arányos tálaló, egy kifinomult darab egyedi részletekkel, a vonalak és arányok harmóniájának megtestesítője.

JAN SMALL TABLE

Könnyű vonalvezetéssel, nemes felületekkel az egyik legelegánsabb arányú dohányzóasztal.

GLISS MASTER WARDROBE

A GM minden igényt kielégít a gardróbok legújabb szériájával, melyek mind esztétikailag mind technikailag avant gard-ok. GM egy szerencsés kombinációja a visszafogott formáknak, az anyaghasználatnak és az exkluzív technológiának, mely felemeli a funkcionális design-t méltó helyére, ahol a vizuális és a kézzelfogható aspektusok kulcsfontosságúak.

további részletes információ: SOLINFO