28
Már

Kertdesign hajlítható valódi palakő furnérból

A természetes kőburkolatok a kertben épp olyan kedveltek, és épp olyan elegáns látványt nyújtanak, mint a lakás falain belül. Felhasználásuk számos formában lehetséges, azonban vannak olyan helyzetek, melyekben a súlyos, rugalmatlan kőlapok korlátokat jelenthetnek. Ezek a orvosolhatók tökéletesen a Slate Design ultravékony, és hajlítható palakő furnérjaival, melyek szélesre tárják a természetes kövek felhasználásának lehetőségeit a kertben is. Csak egy kis fantázia, és a kerítések, kerti térelválasztók, pengefalak  könnyedén egyedivé és különlegessé tehetők ezekkel a kis súlyú, könnyen vágható, alakítható burkolatokkal.

Sokan látnának szívesen például kertjükben természetes kőből készült lépcsőket, de azok hagyományos formája inkább a rusztikus, mediterrán kertek stílusához illik, így a modern építészet kedvelői kénytelenek lemondani ennek lehetőségéről. Ezekkel a vékony természetes palafurnérokkal  precízen és gyönyörűen burkolhatók az egyedi betonlépcsők (fellépői és előlapjai egyaránt)  melyek a kiválasztott palaburkolatnak köszönhetően tökéletesen fognak illeszkedni a ház stílusához, és homlokzatának színéhez.

Különleges, a megszokottól eltérő egyedi kültéri kandallók, vagy  óriás méretű növénytartók, kaspók, vályúk és különböző kerti építmények, amik adott esetben filigrán, légies megjelenésük miatt egyszerűen burkolhatók az alig súlyú természetes kőfurnérokkal, illetve amik a rendkívül széles szín és textúra választékuknak köszönhetően harmonikusan illeszkednek bármilyen kerti stílushoz és színvilághoz.

Amikor pihenőhelyet építünk, és burkolásukra kerül a sor, a különböző színű és struktúrájú kőfurnérok mindegyikével más és más hatást érhetünk el, a természetes kövek szépségének maximális érvényre juttatásával. Készíthetünk légiesen dekoratív kerti építményeket, amik tökéletesen burkolhatok az “alig súlyú” kőfurnér lapokkal.

Ezek a mindössze 1-2 mm vastagságú fényáteresztő kőfurnérok már önmagukban is hihetetlenül látványosak, de megvilágítva az élmény még inkább különleges lesz, hiszen áttetsző tulajdonságukból adódóan egyedi világító oszlopként,  térplasztikák, és világító bútorok formájában jelenhetnek meg a kertben.

a cikket támogatta, valamint további információ a természetes palakő furnérokról: SLATE DESIGN

fotó illusztrációk: buildipedia, pinterest