07
Már

Egy elegáns otthon születése

Egy középkorú, fiatalos házaspár és két huszonéves gyermekük számára tervezte meg új otthonukat a SYLBURY HOME tulajdonosa GAMPEL SZILVIA  enteriőr tervező, akit a megbízók eddigi munkái és referenciái alapján választottak.

A feladat egy modern élhető otthon kialakítása volt a tulajdonosok által preferált földszínek és puha krém árnyalatok preferálásával, némi finoman csillogó fémmel keverve.

Az új lakásban a tervezés rögtön a falak bontásával kezdődött, hogy a nappali tere nagyobb lehessen és jusson elegendő hely egy kényelmes étkező kialakítására is. Ez az újonnan kialakított konyha – nappali – étkező hármas lett a lakás szíve, ahonnan a két intim zóna, a szülői háló és a hozzátartozó fürdőszoba, valamint a két már felnőtt, de rendszeresen hazalátogató gyerek számára kialakított szobák illetve az ő fürdőszobáik nyílnak.

A nappali összetett terének kialakításánál a legfontosabb szempont a főzni imádó feleség óhaja volt: tágas, ergonomikus, világos konyha, sok logikusan rendszerezett tároló hely, egy nem túl nagy, de kényelmes reggeliző sziget, és számos, az egészséges életmódhoz, valamint a sütéshez szükséges beépíthető készülék illetve profi konyhai kisgép. A lakásban itt vannak egyedül magasfényű bútorfrontok, melyeket egyedi olasz furnérból, fehér és földszínekben tervezett meg, gyártott le, és épített be az ADMIRÁL KONYHASTÚDIÓ. A konyhabútorra álomszép NEOLITH munkapult került, ami csempe helyett a pult felé is felfut. A matt antracit színű munkalapba szinte beleolvad a BLANCO  egymedencés silgránit mosogatója és a körülötte elhelyezett fekete-króm SMEG kisgépek,  mellettük a BOSCH rozsdamentes acél beépített készülékeivel. Semmi hivalkodás, semmi harsányság, csupán letisztult decens elegancia…

Mivel a férj szeret tévézni, így került a nappaliba a CARDO kanapé, míg az inkább olvasást kedvelő feleség számára egy Cardo hinta fotel, egymástól alacsony komóddal jelképesen elválasztva.

A hálószobákba a mostani trendnek megfelelő, un. taupe (szürkés-barna) színű bútorok kerültek, különleges, egyedi SYLBURY & WALL dekorációkkal. A színében gyönyörűen harmonizáló kiemelkedő minőségű parketta itt is, csak úgy mint a nappaliban a német KAHRS kínálatából lett kiválasztva.

A lámpák a lakásban mindenhová az ELTER kollekcióiból kerültek ki, amikből a szódásszifonra emlékeztető darab az azonnali imádat tárgya volt…

Mivel a lakásban három fürdőszoba is kialakításra került, nem jelentett gondot hogy az “első látásra szerelem” burkolatok kerüljenek mind a három helyiségbe, csak épp egymástól merőben eltérő színekben. A LA FABBRICA különböző árnyalatokban megjelenő Fusion burkolatai a GOLDENGRES kínálatából kerültek a három fürdőbe, ahol a csillogás és a különleges textúra köti össze hangulatosan egységes stílusba őket. Ehhez a koncepcióhoz igazodva a berendezések is azonos családokból kerültek ki, azzal a különbséggel, hogy a karakteresebb antracit színű fürdőbe szögletes, míg a fehérbe lágyabb vonalvezetésű szaniterek és csaptelepek kerültek a GROHE és a LAUFEN kínálatából, a HÜPPE légies, szinte láthatatlan üvegkabinjaival társítva, a MART bemutatóterméből.

 

 

Ahhoz, hogy az összhatás tökéletes legyen fontos volt a részletek összehangolása, az azonos igényesség mentén. Így alkothatnak szép és összeforrt egységet hol egymást erősítve, hol egymásnak finoma alárendelve a JAFHOLZ ajtók és OLIVARI kilincsek, a CILITEX textilek és LAGUNA szőnyegek, valamint a HOME MAX lakásdekorációk.

enteriőr tervező: SYLBURY HOME – GAMPEL SZILVIA, konyha: ADMIRÁL KONYHA STÚDIÓ, hidegburkolat: GOLDENGRES-DADO BT, parketta: CARACALLA FÜRDŐSZOBA STÚDIÓ, fürdőszobák: MART, fotó: KÖHLER ÁGI