16
feb

Így lett modern iroda egy romos családi házból…

Az esetek döntő többségében ha valaki meglát egy régi lerobbant ingatlant, szinte azonnal  riadót fúj, és már lép is tovább… Vannak azonban olyan esetek, amikor a leendő tulajdonosban megmozdul valami, és a legreménytelenebbnek tűnő látvány ellenére az ingatlan megvásárlása mellett dönt,  majd rábízza magát a szakemberekre, tervezőkre, belsőépítészekre. Valahogy így indult egy elég elkeserítő állapotú pannonhalmi új tulajdonosának és a GEPETTO Belsőépítész Irodának a kapcsolata aminek eredménye egy három szintes, kívül-belül átalakult, modern iroda lett.

A feladat összetett és rendkívül izgalmas volt. Meg kellett ismerni a céget,  filozófiáját, napi életritmusát, majd mindezekhez hozzáigazítani a tereket, gépészetet, a világítást, és minden apró részletet.

A munka sarkalatos pontja az ügyféllel való szoros együttműködés volt, ami szerencsére első perctől tökéletes bizalmi alapon működött.

A kialakítandó irodának egy jelentős létszámú, nemzetközi színvonalú szakmunkás csapatot irányító menedzsmentnek kellett helyet adnia úgy, hogy közben egyetlen pillanatra se vesszen szem elől a cég barátságosságot és otthonosságot sugalló filozófiája.

Az alsó szint terei raktárként,  szerverházként, és hobbi termekként funkcionálnak,  a középső – korábban lakóterületként működő –  szinten most egy színvonalas fogadótér, a  tárgyalók és a vezetői iroda található, a hozzájuk tartozó teakonyhával és mosdókkal.

A házhoz korábban tartozott egy toldalék épületrész, ami az új építészeti /belsőépítészeti koncepció alapján, egy elegáns külső teraszkialakítással együtt új funkciót kapott. Az átalakítás során a tetőtér is beépítésre került ahol további tágas és világos közös munkaterület került kialakításra, amit úgy kellett megtervezni, hogy kiküszöböljék az eredeti ház egyik komoly hiányosságát, nevezetesen azt, hogy sehol nem volt belső lépcső  a három szint között.

Az épület energetikája minden részletében  legmodernebb szabványoknak megfelelő környezettudatos ledes rendszerekkel és intelligens technológiákkal lett kialakítva. Külön figyelmet igényelt az újonnan bekerülő nyílászárók elhelyezésénél a tökéletes bevilágítás megtervezése, ami egyik alapfeltétele volt az egészséges és természetes fényben gazdag munkakörnyezet kialakításának.

A beépítésre kerülő anyagok tekintetében  a  legjobb ár-érték arány megtalálása mellett kulcsfontosságú volt a minőségi, természetes anyagok kiválasztása. Így lett születek az elegáns valódi tölgyfa furnér borítású bútorok, a gyönyörű tölgyfa lépcső, az organikus növényfal ami attraktív megjelenése  mellett, az épület intelligens szellőztető rendszerével együtt nagyban hozzájárul a levegő és atmoszféra energetikájának harmonizálásához.

És hogy honnan indult a project? Nos a képek önmagukért beszélnek… Nincs az a lerobban épület amiből egy merész tulajdonos és egy profi belsőépítész csapat hozzáértő munkájával ne lehetne kihozni a “leg” otthont, irodát, üzletet – kinek mi a nagy álma-vágya…

további információ: GEPETTO BELSŐÉPÍTÉSZ IRODA