07
feb

&Tradition – IMM Cologne újdonság 2017

Egy sikeres modelljét, a 2012-es Catch széket gondolta tovább a neves formatervező JAIME HAYON, mikor az idei IMM COLOGNE kiállításra megtervezte annak lounge chair változatát.

A pihenőfotel karfái, mint egy barát ölelésre kész kinyújtott karjai fogadják és fogják körbe az embert, ami világosan tükrözi HAYON humorát és játékos személyiségét.

A fotel pontos ergonomikus szögben döntött szinguláris héja egy alacsony állású, határozottan nyújtott fém lábszerkezeten ül, ami egyrészt vizuális ellentét az inkább felfelé törekvő héjjal szemben, másrészt pedig egy tökéletes aránypélda a két különböző irányú részlet harmonikus összekapcsolására.

“Ez a fotel egy felkérés, hogy nézd meg, de olyan módon, hogy lehetetlenség legyen ellenállni: hozzá kelljen érni, ki kelljen próbálni…” mondta Jaime Hayon.

Az ihlet adó Catch chair  játékos pasztell színeivel szemben az új pihenőfotel visszafogott neutrális és természetes árnyalatainak mindegyike pszichésen is annak megújult funkcióit, a pihenést és relaxálást támogatja.

további info: INTERNI BUDAPEST

Catch chair 2012