03
feb

Ligne Roset – Maison Objet újdonság 2017

Eric Jourdan klasszikus fotel újraértelmezése a RIGA, alig egy hét különbséggel jelent meg a kölni IMM Cologne és a párizsi MAISON & OBJET kiállításokon.

Az új Ligne Roset bútor több szempontból is átírja a klasszikus fotel és szófa fogalmát.

Megjelenése mozgalmassá, könnyeddé vált, finoman játszik anyagokkal, színekkel, technológiákkal –  egyszóval minden részletében a modern design világába emelte át a polgári luxus ezen jellegzetes darabját, de úgy, hogy közben mégis sikerült  kevésbé radikálisan és kevésbé minimalista módon megfogalmazni üzenetét.

A RIGA fotelek és szófák minden részletükben lendületes, kreatív harmóniát sugároznak. Egyenes és karcsú vonalak találkoznak tökéletes arányokban, hogy létrehozzanak egy kifinomult esztétikai egységet. Eric Jourdan tervezői megközelítése mint mindig, most sem öncélú magamutogatás, hanem egy erőfeszítések nélküli folyamatos játék.

A RIGA külső héja  egy pontosan megtervezett ívű görbe,  ami finoma öleli körbe a fotel ülőfelületét, ezáltal keltve a magánszféra egyfajta nyugodt, védett érzését.

Ugyanakkor nem lehet nem észrevenni az izgalmas kontrasztot a  szék vastag, hangsúlyos ülőfelülete és annak karcsú fém lábai közt. A modern klasszikus fotel elengedhetetlen része a hasonló szellemben született zsámoly, ami lábtartó, és lerakóasztalkaként egyaránt szolgálhat.

További részletes info:  LIGNE ROSET BUDAPEST